Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.02.2016.
08:25
B. Božin - Vesti A

Panteri odneli milion "švajcaraca"

Trojica napadača opljačkala su u subotu oko 12.20 juvelirnicu "Hari Hofman" u centru Ciriha iz koje su odneli nakit i novac u vrednosti od preko milion švajcarskih franaka, pišu tamošnji mediji. Po stilu i brzini ova pljačka je izvedena u maniru Pink pantera i to je prema nezvaničnim informacijama prva sumnja policije.

Reuters/A.S.
Razbojnici u rekordo kratkom roku odneli gomilu nakita, zlata i para

Pljačkaši su ušli u prodavnicu u Remizštrase 33, predstavljajući se kao kupci. Međutim, odmah su izvadili pištolje i preteći zaposlenima koje su držali na meti oružja ušli u jednu od prostorija zlatare iz koje su pokupili više komada nakita, dragog kamenja i gotovog novca. Zatim su radnika i radnicu zatvorili u drugu prostoriju, izašli iz radnje, pešice se uputivši u pravcu Hajmplaca.

Zaposleni su se nekako oslobodili i pozvali policiju koja je odmah blokirala zonu centra i počela sa poterom, ali lopovi kao da su u zemlju propali. Na centralnim ulicama Ciriha, u blizini železničke stanice i u okolini Belvija, zaustavljani su automobili i obavljen pretres, ali bez rezultata. Pretpostavlja se da ih je u blizini zlatare čekalo vozilo za beg, kojim su pobegli pre nego što je alarmirana policija.

Medijima su dostavljeni snimci kamera za nadzor u opljačkanoj juvelirnici na kojima se vide lica dvojice napadača, dok treći nije snimljen. Jedan od njih je vrlo visok, oko 195 centimetara, nosio je naočare i kratku bradu. Bio je obučen u upadljivo odelo od plavog štofa i govorio je lošim nemačkim jezikom. Drugi je, takođe, vrlo visok, oko 190 centimetara, ima tamnu kosu i njegov nemački je takođe loš, dodaju mediji.

Opljačkao i zlataru u Diseldorfu

U međuvremenu je policija dobila dojavu da je moguće da je jedan napadač isti onaj koga su kamere snimile 20. maja prošle godine u Diseldorfu, kada je iz zlatare "Kristel Hajlman" na prevaru ukrao kutiju sa 14 satova vrednih preko pola miliona evra. Video-snimak ovog napada upravo je prošle srede prikazan na nemačkoj televiziji u emisiji Dosije XDž - nerešeni slučajevi.

Portparol policije u Cirihu Mihael Virc je saopštio samo da su forenzičari sa lica mesta sakupili veliki broj tragova, ali nije želeo da govori o detaljima istrage koja je u punom jeku.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Srbi ojadili zlatare
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online