Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 10.02.2016.
22:23
Tanjug, Vestionline A

"Zastrašujuća brutalnost Asadovog režima"

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus osudio je danas "zastrašujuću brutalnost" režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada, ukazujući da postoji "saglasnost Rusije i Irana".

Reuters/SANA
Francuska traži odlazak Asada

 U svom govoru pred donjim domom francuskog parlamenta, nekoliko sati pošto je najavio da napušta vladu kako bi preuzeo dužnost predsednika Ustavnog suda, Fabijus je pozvao na prekid vatre u Siriji i ponovio poziciju Francuske u prilog mirovnim pregovorima.

Francuska vlada je  saopštila da je za političko rešenje u Siriji naposletku neophodan odlazak Asada sa vlasti.

Ambasador Francuske u Ujedinjenim nacijama Fransoa Delatr izjavio je da je poboljšanje humanitarne situacije u Siriji "uslov za kredibilne političke pregovore".

- Režim i njegovi saveznici ne mogu da se pretvaraju da pružaju ruku opoziciji dok drugom rukom pokušavaju da ih unište - kazao je on.

Britanija je u međuvremenu pozvala Rusiju da prekine kampanju vazdušnih udara u Siriji i iskoristi svoj uticaj kod Asada kako bi se obezbedio prekid vatre i pristup za humanitarnu pomoć, što su zahtevi sa kojima se Moskva složila u rezoluciji Saveta bezbednosti UN donetoj u decembru, naveo je AP.

Ambasador Britanije u UN Metju Rajkroft rekao je novinarima, pred današnji sastanak Saveta bezbednosti o Siriji, da bi napredak po tim pitanjima, obezbedio "mnogo bolji početak" kada je reč o sastanku država, posvećenom okončanju konflikta, koji se sutra održava u Minhenu.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.02.2016. 22:42
Асад брани своју Сирију од фашиизма .
Četvrtak 11.02.2016. 00:08
Kolonijalisti i pljačkaši plaču u nemoći zato što gube plijen od pljačke.
Četvrtak 11.02.2016. 13:34
Za ovu kremaljsku djukelu Putina (tog vesnika i inkubatora ZLA) slobodno se moze reci da je ratni ZLOCINAC . Pa do sada , otkad je u Siriji stradalo je njegovom zaslugom 150 000 neduznih civila i 50-60 000 "cuci zarobljeno" na tursko-sirijskoj granici (samo poredjenja radi za vreme Nato bombardovanja Srbije stradalo je - citat:- " Prema zvaničnim procenama koje su saopštile vlasti SRJ nakon rata, u NATO bombardovanju Jugoslavije poginulo je oko 1.000 pripadnika vojske i policije i između 2.500 i 3.500 civila." .... to je zvanicna procena Srbije .... a zvanicna procena Fonda za humanitarno pravo (FHP) je citat :- "Na skupu Centra za evro-atlantske studije (CEAS), da je od 24. marta do 9. juna 1999. godine od posledica dejstva NATO avijacije poginulo 758 ljudi, od čega 267 u centralnoj Srbiji, deset u Crnoj Gori a ostali na Kosovu i Metohiji . Oko 450 su bili civili a oko 300 pripadnici Vojske Jugoslavije i MUP-a Srbije ." ... na nama je cijoj proceni da verujemo !) ... Da se uzme u obzir da su nasi podaci tacni , pa taj "ludi Neron" za ovo kratko razdoblje nosi na dusi 50 puta (slovima-pedeset) vise CIVILNIH zrtava zena , deca ... (ne racunajuci zrtve vojske i MUP-a) nego Amerika i Nato zajedno !? O sirijskoj infrastrukturi nema se reci - do temelja razvaljena (Autor Asad moze da se "pohvali" sa jos 250 000 civilnih zrtava naroda ... tvorac nevidjenog egzodusa i genocida sopstvenog naroda )
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online