Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 31.01.2016.
22:25
Vestionline A

Na pomolu novi sukob Ukrajinaca i Rusa - u Siriji

Iako još nisu rešile problem povremenih ratnih dejstava u svojoj zemlji posle otcepljenja Krima i pripajanja Rusiji, ukrajinske vlasti imaju plan za potencijalno vojno angažovanje u Siriji, što bi moglo da znači i sudar sa ruskim snagama, ovoga puta teritoriji treće zemlje.

Reuters
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko planira da ratuje u Ukrajini
Reuters

Plan ukrajinskog Ministarstva odbrane bi trebalo da bude razmatran prilikom posete američkog sekretara odbrane Eša Kartera, koji je na turneji po svetu u pokušaju da obezbedi veću podršku za rat protiv Islamske države, prenosi britanski "Indipendent".

- Prema tvrdnjama onih koji su pročitali taj dokument, koji je odobrio i (ukrajinski) predsednik Petro Porošenko, postoji velika mogućnost da u Siriji dođe do sukoba između ukrajinskih i ruskih snaga u Siriji, a neimenovani izvor iz ukrajinske vlade je potvrdio da postoji širok spektar opcija za podršku borbi protiv terorista, koji uključuje i slanje kopnenih snaga, a to bi kao rezultat moglo da donese sukob sa Rusima - piše dalje britanski list.

U tekstu se navodi da će svaku odluku biti veoma teško doneti jer dobar deo političke elite u Ukrajini smatra da bi više trebalo obratiti pažnju na pobunjenike na istoku zemlje koji i dalje predstavljaju veliku pretnju za mir.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.01.2016. 22:51
Taman ce imati priliku da osete prave Ruse. Onda ce videti razliku u ratu Dombasa i ciste Ruske vojske, na drugoj teritori.
Nedelja 31.01.2016. 23:00
Godišnja inflacija u Siriji dosegla rekordnih 200 posto. Inflacija u Siriji na godišnjem nivou dosegla je rekordnih 200 posto, a u prethodnih 12 mjeseci sirijska lira izgubila je vrijednost za 66,2 posto. Prema njegovim riječima, to znači da domaća valuta u toj zemlji i na polju vanjske trgovine gotovo i nema vrijednost u odnosu na druge valute, i da se sistem trgovine u ratom zahvaćenoj zemlji obavlja, ili će se obavljati posredstvom stranih valuta ili sistemom kompenzacije. “U prethodnih 12 mjeseci sirijska lira je izgubila vrijednost za 66,2 posto. Stopa inflacije je znatno porasla u toj zemlji prethodnih godina”, kazao je Hanke, ističući kako se Sirija suočava za ozbiljnim ekonomskim problemima zbog sukoba koji u toj zemlji traju duže od dvije godine. “Tako je inflacija na godišnjem nivou porasla na 200 posto, a mjesečna stopa inflacije se kreće na nivou od 34 posto”, kazao je. Hanke je dodao da Iran, Kina i Rusija pokušavaju da zaštite i sačuvaju sirijsku ekonomiju. “Režim Bashara al-Assada svoju trgovinu obavlja posredstvom drugih valuta, rijala, rublji i remnina uz podršku Irana, Rusije i Kine kako bi se zaustavilo slabljenje sirijske valute i tako ublažio uticaj sankcija zapadnih zemalja. To je samo jedan od sporazuma Sirije i njenih saveznika. Također, Sirija sa Iranom ima dogovor o neograničenoj upotrebi prehrambenih proizvoda i hemijskih proizvoda iz te zemlje”, kazao je Hanke. On je naglasio da sirijski režim vjeruje kako američke vlasti čine sve da umanje vrijednost sirijske valute. “Prema sirijskim zvaničnicima, ekonomiju održavaju u životu uz podršku Irana, Kine i Rusije. Sirijski političari tvrde da SAD i Velika Britanija žele da umanje vrijednost sirijske lire”. Дали је Асад крив за инфлацију у Сирији ? дали је Асад крив што нема плате и пензије у Сирији ?? дали је Асад крив за рат у Сирији ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online