Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 17.01.2016.
19:55
informer.rs A

"Kad je Staljin mogao sa Zapadom, možemo i mi sa Asadom"

Predsednik Češke Miloš Zeman rekao je da bi Zapad morao da podrži sirijskog predsednika Bašara al Asada i uđe u savez s njim protiv Islamske države kao što su svojevremeno zapadni državnici sklopili savez sa sovjetskim liderom Josifom Staljinom u borbi protiv Hitlera.

Reuters
Nema drugog rešenja, saradnja sa Asadom neophodna: Miloš Zeman

Češki predsednik podseća da se Bašar al Asad bori protiv Islamske države, kao i Zapad.

- Bašar el Asad se bori protiv Islamske države. Slično kao što je Staljin sklopio savezništvo sa zapadnim saveznicima 1941. godine, mislim da nemamo izbor i da moramo da se povežemo i sa čovekom koga kritikujemo zbog kršenja ljudskih prava, koji se, međutim, bori protiv istog neprijatelja kao i mi - rekao je češki predsednik u redovnom intervjuu za češki tabloid Blesk.

Zeman je ponovio da je uz rešenje sukoba u Siriji najrazumnije izbeglički talas zaustavljati već na granicama Evrope i vraćati ih u prve bezbedne zemlje u koje su izbeglice ušle, među koje, kako je naglasio, spada i Turska, ali da pošto nisu tamo zatražile azil, već su nastavile dalje, izvršile su krivično delo.

- Pitam se ponekad da li Italija i Grčka uopšte imaju armiju? Zato što kada bi imali armiju ne bi bilo ništa jednostavnije nego da armija obezbeđuje centre za registraciju izbeglica - rekao je Zeman i kritikovao Grčku što pušta izbeglice dalje na Balkan.

Češki predsednik izjavio je takođe da se posle novogodišnjih napada na žene u Kelnu i nekim drugim evropskim gradovima plaši za bezbednost svoje ćerke koja je već izvesno vreme u Londonu i čeka da je prime na studije u Skandinaviji.

- Mene povremeno optužuju za kritiku islama. Prema Kuranu, muškarac ima pravo da tuče svoju ženu. Kada je svedok pred sudom, njeno svedočenje ima težinu polovine svedočenja muškarca. Neka muslimani imaju svoju kulturu u svojim zemljama ali neka je ne prenose ovamo. Kao što se videlo u Kelnu - rekao je češki predsednik.

Zeman je ponovio svoju tezu da integracija muslimanskih zajednica u Evropi nije moguća i da i on spada u onu ogromnu većinu Čeha koji se plaše izbeglica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.01.2016. 22:04
Koja glupost , pa Asad je u pocetku bombardovao sopsveni narod hemiskim oruzjem , a sve vreme i umerenu opoziciju !? Trenutno drzi grad Madeju oko 40 000 stanovnika (zena , dece , bolnice ...) pod opsadom (koja traje vec mesecima) koje koristi kao oruzje u sukobu - IZGLADNJIVANJEM ! .... Kad bi Zapad poklonio Siriju Rusiji kao sto je to nekad ucinio sa DDR-om odmah bi mogao da se skloni Asad ... poznata nam je ta igra gospodina KGB-ovca skrojenog od Staljinovog sinjela - poznatiji kao Putin (nije mu deda bio badava kuvar Leninja i Staljina) .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online