Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 22.11.2015.
14:50
Tanjug A

Isteruju svoje: Zapad produžio sankcije Rusiji

Lideri zapadnih zemalja, koji su se prošle nedelje u Turskoj sastali na marginama samita G20, složili su se da produže sankcije Rusiji uvedene zbog njene navodne umešanosti u konflikte na istoku Ukrajine za šest meseci, do jula sledeće godine, rekao je neimenovani evropski diplomata.

Reuters
Ma šta kažeš, sankcije do juna sledeće godine?!

Ta odluka je doneta uprkos sve češćim pozivima na bližu saradnju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u borbi protiv Islamske države, posle terorističkih napada koje je ta grupa izvela u Parizu 13. novembra, navodi britanska agencija Rojters.

Američki predsednik Barak Obama, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanski premijer Dejvid Kameron, premijer Italije Mateo Renci i šef francuske diplomatije Loren Fabijus, koji je na samitu G20 predstavljao predsednika Fransoa Olanda, održali su kraći sastanak pri kraju samita u turskom gradu Antalija.

Sankcije protiv Rusije su na snazi do januara, pre isteka roka određenog za primenu mirovnog sporazuma iz Minska, koji ima za cilj okončanje sukoba između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Zapadne zemlje insistiraju da svi elementi sporazuma iz Minska moraju da budu ispunjeni pre nego što oni razmotre ublažavanje sankcija.

Izvor Rojtersa je još rekao da su zapadni lideri zaključili da je važno i dalje primenjivati pritisak na Rusiju uoči planiranih izbora na istoku Ukrajine.

- Izbori u Ukrajini su važni. Imamo šnasu da dobijemo ono što želimo samo ako odigramo na kartu sankcija. Finansijske sankcije moraju da ostanu sve do samog kraja - rekao je diplomata, koji je želeo da ostane anoniman, jer je dogovor u Antaliji poverljiva informacija.

Posle napada u Parizu, francuski predsednik Frasoa Oland je pozvao na uspostavljanje velike koalicije zemalja protiv Islamske države. Oland bi 26. novembra trebalo da otputuje u Moskvu gde bi sa Putinom razgovarao o unapređenju saradnje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.11.2015. 15:00
Продужују се санкције Русији зато што се наводно Русија меша у Украјини.Дали има нека држава света у коју се не меша САД .Нема .САД дају санкције Русији како би дошло до веће инфлације у Русији и тако да народ Русије не буде задовољан својим животом и онда револуција против Путина а затим окупација Русије.Русија је трн у око фашиистичком западу.Запад жели велика природна богатства Сибира .
Nedelja 22.11.2015. 15:43
I hodajucim laicima je jasno da ove sankcije naspram Rusije nemaju veze sa medjunarodnim zakonom. Uostalom, i poslednja teroristicka akcija Ukrajine u snabdevanju struje iz Ukrajine ka Krim-u je dovoljan primer da se fas-isti koriste teroristima u cilju odrzavanja svoje "dominacije".
Nedelja 22.11.2015. 16:24
Ко је крив за потапање Обреновца, бројне жртве и огромну штету? НАТО... Ко је крив што су тенкови и амфибије претопљени у смедеревској железари? НАТО... Ко је крив што је Косово и Метохија светски центар трговине дрогом и људским органима? НАТО... Ко крши резолуцију 1244, држи Косово и Метохију под окупацијом, и ко злочинцима и терористима прави државу и војску? НАТО... Ко је у савезу са фашиистичким организацијама из II светског рата – устаашама, ханџаровцима и балистима разбио Југославију, за све оптужио Србију и српски народ и од те лажне оптужбе не одступа? НАТО... Ко контролише Хашки трибунал који је већ скривио смрт 18 истакнутих Срба, а остале осудио на 1000 година робије? НАТО... Ко је планирао, организовао и водио операцију „Олуја” којом је збрисана Република Српска Крајина? НАТО... Ко је извршио агресију на Републику Српску 1995? НАТО... Ко је игноришући Савет Безбедности УН и користећи хиљаде авиона и ракета, осиромашени уранијум и касетне бомбе, а у садејству са терористима, извршио 78-дневну агресију на СРЈ, Европу и међународно право, убиијајући мушкарце, жене и децу, уништавајући привреду, инфраструктуру, школе, болнице, храмове и избегличке колоне, стварајући трајну хуманитарну и еколошку катастрофу и наносећи директну маатеријалну штету од преко 100 милијарди долара? НАТО... Ко је тиме извршио највећи злочин у Европи у другој половини XX века и наставио са обесним злочинима у Авганистану, Ираку, Либији, Сирији у очајничком покушају да сачува светску доминацију лихварског капитала? НАТО... Ко је крив што се српски народ нашао подељен у неколико држава и протеран са својих вековних територија, посебно на Косову и Метохији и у Српској Крајини? НАТО... Ко је започео убрзано разарање српских државних институција првом „обојеном револуцијом” и пучем? НАТО... Ко је крив што је у Србији од 2000. године до данас преминуло 400.000 људи више него што се родило и што се становништво Србије смањује за пола процента, односно 35.000 људи годишње? НАТО... Ко контролише спољну, безбедносну, развојну и финасијску политику Србије и има своје официре у свим безбедносним, војним и државним структурама Србије? НАТО... Ко ратује против историје, породице, духовности и морала у Србији егзитима, геј-парадама, нарккоманијом, проституцијом и свођењем радника на робове? НАТО... Ко извлачи корист од преко седам милијарди евра које се сваке године исиисају из Србије? НАТО... Ко има „право” да ненајављено и некажњено користи територију, инфраструктуру и ресурсе Србије, „право” које је Србија одрицала највећим силама и због тога ступила у два светска рата? НАТО... Ко је ових дана одвео српске војнике на маневре у Немачкој, заједно са војницима из Хрватске, Албаније и „Косова”(!), а већ у јуну спрема сличне маневре у Бујановцу, у време опасног заоштравања односа Запада са Русијом? НАТО... Ко је тај са којим је, и у новцу и у људским животима, скупље сарађивати него не сарађивати? НАТО...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online