Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 12.09.2015.
17:11
Tanjug A

Putin: Mi smo svim srcem uz Donbas, ali...

Predsednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je uključivanje samoproglašenih republika Donjecke i Luganske u sastav Rusije.

Reuters
Ne postoji alternativa sporazumu iz Minska

- Mi smo dušom i srcem sa Donbasom, ali nažalost takva pitanja se ne rešavaju na ulici. To je ozbiljno pitanje koje se tiče sudbine čitave Rusije i ljudi koji žive u Donbasu - rekao je ruski lider novinaru koji ga je zamolio da prokomentariše molbu jednog od turista na Jalti. On se obratio ruskom predsedniku - tokom Putinove jučerašnje šetnje sa bivšim premijerom Italije Silvijom Berluskonijem po gradskoj obali - pozvavši ga da uključi Donbas u sastav Rusije.

Komentarišući sadašnju situaciju na istoku Ukrajine, Vladimir Putin je naglasio da ne postoji alternativa Minskom sporazumu, mada se može razmisliti o pomeranju rokova za njegovu realizaciju.

- Eto, gospodin Kučma je govorio o tome da ne uspevaju sve da urade. U principu, može se razmisliti o nekom pomeranju rokova, ali je bolje težiti da se sve realizuje u roku. Dobro je da je danas prestalo otvaranja vatre od strane oružanih snaga i tzv. dobrovoljačkih bataljona iz Ukrajine po Donbasu. Mislim da je to sada najvažnije - rekao je Putin.

- Što se tiče realizacije Minskog sporazuma - druge alternative, po mom mišljenju, nema. I što je najvažnije, potrebno je da se uspostavi direktan kontakt kijevskih vlasti i vlasti republika Donjecke i Luganske, kako bi se realizovao Minski sporazum - rekao je predsednik. On je podsetio da je u dogovoru navedeno i usvajanje izmene i dopune Ustava i zakona o lokalnim izborima.

On je naglasio da treba da bude donet i zakon o amnestiji.

- Kako se može pregovarati sa ljudima koji se nalaze pod krivičnom istragom? I na kraju, potrebno je napokon staviti na snagu zakon o posebnom statusu ovih teritorija, koji je Rada ranije usvojila. To su sve ključni elementi političkog rešenja - dodao je ruski predsednik.

POVEZANE VESTI

Subota 12.09.2015. 20:31
Pa neće se valjda javno izjasniti o pripajanju Dombasa i Luganska.Sve u svoje vreme i bez puno praznir reči i zanesenjačkih fraza.
Nedelja 13.09.2015. 14:10
Ја сам Хрват па шта? Вучић је фахријини и слободанов син, па шта? Вучић је ученик и министар Слободана Милошевића па шта? Обојица су се наиздавали Србије само тако али нико не може да конкурише великом мајстору издајје Слободану, па шта? Слободан Милошевић је српски херој! Не нападају Србију због Милошевића него Милошевића због Србије! Не воле Србију због Вучића него Вучића због Србије јер наставља слободанов пут!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online