Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 17.08.2015.
12:13
Tanjug A

Lavrov: Ukrajina sprema novu ofanzivu protiv prorusa

Rusija sumnja da Ukrajina sprema novu ofanzivu protiv proruskih snaga na istoku Ukrajine, pošto je prethodnih dana zabeleženo intenziviranje sukoba na tom području, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Reuters
Lavrov zabrinut

- Ono čemu svedočimo jeste da vlada u Ukrajini pokušava da podstakne rast tenzija putem nekih neverovatnih i ludih izjava - rekao je Lavrov na konferenciji za štampu u Moskvi, a preneo je Rojters.

Šef ruske diplomatije je takođe izrazio zabrinutost povodom sprovođenja mirovnog sporazuma iz Minska.

- O tom problemu redovno razgovaram sa svojim kolegama, pa sam neki dan razgovarao sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom - rekao je on.

Tokom protekle noći u dve oblasti Istočne Ukrajine došlo je do sukoba između ukrajinskih i proruskih snaga u kojima je poginulo nekoliko civila, saopštavaju dve strane.

Regionalna policija u Marijupolju, luci na Azovskom moru, je saopštila kako su najmanje jedan muškarac i jedna žena poginuli, dok je nekoliko ljudi,uključujući i jednu desetogodišnju devojčicu, ranjeno kada su proruske snage granatirale grad Sartan, udaljen od Marijupolja oko 20 km, prenosi Rojters.

Na vebsajtu proruskih snaga DAN citiran je jedan major proruskih snaga koji je rekao kako su najmanje tri osobe poginule, a četiri ranjene kada su vladine snage granatirale mesto Gorlovka, severoistočno od Donjecka.

Pojačavanje neprijateljstava izaziva zabrinutost vlada zapadnih zemalja u pogledu budućnosti sporazuma o prekidu vatre iz Minska, koji vide kao još uvek najbolju osnovu za okončanje sukoba.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.08.2015. 14:01
Nikada na svetu mira nece biti...Sve dok budu americki krvati....isti oni koji sa hitlerom napadase Majku Russiju....Istorija se ponavlja, Nas i Russa ima biliona....Cuju se tenkovi sa istoka donose slobodu Srbima....Kad pocne Sveopsta odbrana od naccizma i kad se sretnemo sa Bracom Russkom, imamo da uspostavimo jednu zemlju koja ce da obuhvati celu evropu.....+ Na Berlin....Samo ovajput produzujemo i rusimo pariz-london-fasington i vrazeni vatika.....turska nepostojeca bice opet Pravoslavna.....A konvertiti ce da se opredele ili pustinja ili jama+
Ponedeljak 17.08.2015. 17:13
Ukrajinska unutrasnja stvar !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online