Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 31.07.2015.
06:45
N. Popović - Vesti A

Rušenje mita o genocidu u Srebrenici (2): Haranga počela 2011. godine

Medijska haranga u Nemačkoj i Švajcarskoj protiv Dorina, pa i Priskila, kao njegovog izdavača počela je 2011. kada je na Sajmu knjigu u Lajpcigu i zvanično predstavljena knjiga "Srebrenica - kako se zaista zbilo" .

Vesti
Pomoć prijatelju: Peter Priskil

- Tada je švajcarski dnevnik "Tages Ancajger", a ja ga zovem "Tages Ligner" (dnevni lažov, op. a.) objavio jedan pamflet i faktički pustio javnu poternicu za "negatorom genocida Alesandrom Dorinom". Bilo je pokušaja da nam te godine i zabrane promociju knjige u Lajpcigu, ali to ipak nije uspelo. Ono što je zaista šokantno jeste činjenica da je "Tages Ancajger" nekoliko dana pre hapšenja Dorina objavio o njemu potpuno isti tekst iz 2011, čime su očigledno, na neki način, najavili ono što će uslediti nakon par dana. Koliko se temeljito radi na ovom slučaju govori i podatak da je nakon hapšenja ugašen čak i Dorinov profil na Fejsbuku gde je imao više hiljada prijatelja - kaže Priskil.

Rušenje mita o genocidu u Srbrenici:

1. Dorinu "pakuju" drogu zbog Srebrenice

On smatra da je mit o genocidu o Srebrenici na neki način "kamen temeljac" imperijalne politike Zapada, posebno SAD.

Novinari denuncijanti

- Među švajcarskim novinarima, a ja ih radije zovem denuncijantima koji su se posebno istakli u harangi protiv Aleksandra Dorina, ističu se imena Daniela Fopa, Stefana Israela i Kristiana Menša koji su svojim su tekstovima u "Tages Ancajgeru" (TAZ) i "Bazler Cajtungu" pripremili teren za ono sto se Dorinu sada dešava - izričit je Peter Priskil.
 

- Nesprečavanje tog zločina poslužilo je kasnije za vojne intervencije i bombardovanje suverenih država, od Srbije do Avganistana Iraka i Libije... sve pod izgovorom "u Srebrenici smo zakazalli, ali na drugim mestima nećemo". Mnoge laži kao izgovor za agresiju na države Bliskog istoka, Afrike i Azije u međuvremenu su pale, ali mit o srebreničkom genocidu i dalje se uporno održava - tvrdi Peter Priskil.

Protestno pismo ministarki

Peter Preskil apeluje na sve kojima je stalo do istine i koji se protive hapšenju Dorina i postupku koji protiv njega vode švajcarske vasti, da se protestnim pismima obrate Simoneti Somaruga, švajcarskoj ministrici pravde na adresu: Eidgenoešisćes Justiz - und Polizeidepartment, Bundeshaus Wjest, CH - 3003 Bern.

POVEZANE VESTI

Petak 31.07.2015. 09:07
To da li je u Srebrenici bilo genocida ili ne i da li je ta knjiga sa veoma skromnim tiražom i još skromnijom prodajom prilično skromno načitanoj publici, nema nikakve veze sa njegovom optužnicom. Pisac je iza rešetaka, ali kniga nije zabranjena i dan danas može da je kupi ko hoće, a to valjda dovoljno govori...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online