Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 23.07.2015.
12:40
Srna A

Rusija odbila da pomogne Grčkoj, pa Cipras morao da prihvati ultimatum?

Grčka je tražila od Rusije deset milijardi dolara za štampanje drahmi, ali Moskva je to odbila, pa Atini nije preostalo ništa drugo sem da prihvati zahtjeve poverilaca - piše "Grikreporter", a prenose grčke "Vesti Ekonomika".

Reuters
Da li je Rusija izneverila Grčku: Aleksis Cipras i Vladimir Putin

Ukoliko je ovo istina, ocenjuju autori, Grčka se, kako su i pretpostavljali mnogi stručnjaci, obratila Rusiji za finansijsku pomoć, a verovatno i Kini, u nastojanju da napusti "polje gravitacije" evrozone.

"Grikreporeter" navodi da je od početka godine premijer Aleksis Cipras imao u planu vraćanje drahmi, o čemu su bili informisani ključni ljudi u njegovoj vladi, uključujući sada već bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa.

Osim toga, svojim posetama Rusiji Cipras je htio da izvrši pritisak na Nemačku i da je uveri da otpiše dio grčkog duga.

Moskva je odugovlačila do poslednjeg trenutka i odgovor je stigao u vreme kulminacije grčke drame - u noći posle održanog referenduma. Navodno, odgovor je bio negativan.

- Sve što je preostalo u tom trenutku Ciprasu jeste da se "preda" nemačkoj kancelarki Angeli Merkel - navodi lokalno izdanje "Grikreportera".

Međutim, komentarišući navode grčkih medija, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov tvrdi da Grčka nije tražila finansijsku pomoć od Rusije.

- Više puta smo, na različitim nivoima, rekli da se grčka strana i njeno rukovodstvo nisu obraćali Rusiji za pomoć - navodi Peskov.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.07.2015. 12:47
Baš sam se pitao na koji li će način optužiti Rusiju da je kriva za grčki slom ? I evo ga... Interesantno da cipras nije mogao u trenutku kad su tražili pomoć (ako su tražili) da izađe pred svoj narod i kaže kakav je odgovor dobio od Rusa ? Ne, nego će sad "novinari" da krive sve - osim ciprasa... I koja je to priča - "kad su ga Rusi "izdali" MORAO je da se preda merkelovoj" ??? Valjda je morao da PODNESE OSTAVKU a ne da se preda okupatoru ?
Četvrtak 23.07.2015. 13:13
Zasto prenosite lazi iz djavolije americke kujine.....24 tkzv. zemlje ce da bankrotiraju 2016! Pa puno bolje je da se zalepe Grci zapadnim bankama ! eUend2015.
Četvrtak 23.07.2015. 15:46
Ако Русија није хтела да помогне Грчкој, то значи да је Ципрас грчки херој исто као што сам ја Слободан био српски херој. Херој свих Срба муслимана и католика и велики агент ЦИА баш коа и Ципрас.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online