Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 18.06.2015.
01:45
O. Ikodinović - Vesti A

Rakete za spokoj Rusije

Rusija će biti prisiljena da uperi svoje oružane snage prema onim zemljama koje bi mogle da je ugroze, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, izražavajući zabrinutost zbog sistema antiraketne odbrane u blizini ruskih granica.

Stub ruske odbrane: Raketni sitem BUK-1M izložen ovih dana na forumu u Kubinki

- Ako neko preti našoj teritoriji, to znači da ćemo, shodno tome odakle pretnja dolazi, morati da preusmerimo oružane snage. Kako bi moglo drugačije? NATO je taj koji dolazi do naših granica, mi se nigde ne krećemo - rekao je Putin na konferenciji za novinare, posle razgovora sa finskim predsednikom Saulijem Ninistom.

Ruski lider je dodao da trenutno ne vidi ništa "zbog čega bi trebalo posebno brinuti".
Putin je ranije, na forumu Armija-2015, najavio i da će više od 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa ući u sastav nuklearnih snaga Rusije naredne godine.

- Naredne godine sastav nuklearnih snaga će se popuniti sa 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa koje će moći da eliminišu čak i tehnički najsavršenije sisteme protivraketne odbrane - rekao je Putin.

Po njegovim rečima, potražnja za ruskom vojnom tehnikom je stabilna.

- Posebno naglašavam da naše oružje i tehnika ostaju veoma traženi na svetskom tržištu naoružanja. Potražnja je stabilna za naredne godine, a ugovori se formiraju za godine unapred - rekao je on.

Putin je potvrdio planove o modernizaciji Oružanih snaga Rusije do 2020. godine. Udeo savremenog naoružanja u vojsci treba da poraste do 70 odsto, a u nekim slučajevima i do 100 odsto.

- To su zaista ozbiljni pokazatelji. Očekujemo da preduzeća vojnog sektora, naučni i konstruktorski centri učine sve za savremenu i kvalitetnu realizaciju ovih planova - rekao je Putin.

Govoreći o ukrajinskoj krizi, Putin je rekao da se oružani sukob između Kijeva i pristalica nezavisnosti jedino može rešiti za pregovaračkim stolom.

- Dogovor o svakoj tački sporazuma iz Minska je jedini način da se reši oružani sukob između Kijeva i pristalica nezavisnosti - istakao je Putin.

Finsku čuva neutralnost

Vladimir Putin je posle razgovora sa finskim predsednikom Saulijem Ninistom u blizini Moskve rekao da je najbolja garancija bezbednosti Finske bio njen neutralni status.

Po njegovim rečima, neophodno je sesti za pregovarački sto i dogovoriti se.

- Ne postoji drugi način - dodao je on.

Ruski predsednik je kazao i da su lideri Donjecke i Luganske narodne republike spremni na dijalog i za realizaciju svih tačaka sporazuma.

- Da je postojalo nešto što nam se nije dopadalo u sporazumu iz Minska, mi ga nikada ne bismo potpisali. Verujemo da su ovi sporazumu fer i izbalansirani - rekao je Putin.

 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.06.2015. 17:54
Putko!Ne pričaj nego radi:kakete na nišan i kraj priče.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online