Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 17.06.2015.
15:40
Tanjug A

Štajnmajer: Putin reaguje kao u vreme Hladnog rata

Ruski predsednik Vladimir Putin reaguje s refleksom iz doba Hladnog rata, izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer nakon što je Moskva odlučila da doda više od 40 interkontinentalnih balističkih raketa svom nuklearnom arsenalu.

Tanjug/AP
Svet se promenio od kraja Hladog rata: Frank Valter Štajnmajer

- Najava predsednika Putina da će dopuniti ruski arsenal strateških raketa je nepotreban i ne doprinosi stabilnosti i ublažavanju tenzija u Evropi - rekao je Štajnmajer za onlajn izdanje časopisa Špigl.

Ruski funkcioneri su osudili plan Vašingtona da stacionira tenkove i teško naoružanje u državama NATO u istočnoj Evropi na i u blizini ruskih granica kao najagresivniji čin Vašingtona od vremena Hladnog rata.

Štajnmajer je rekao da se svet promenio od kraja Hladnog rata 1989.godine.

- Međutim stari refleksi iz tog doba su očigledno još uvek življi nego što smo sve do prošle godine mislili - smatra Štajnmajer.

Portparol nemačke vlade Stefen Zajbert  takođe je kritikovao Putinovo saopštenje.

- To neće pomoći prevazilaženju sadašnjih teškoća u odnosima  Rusije i EU ili Rusije i SAD - rekao je on na redovnoj konferenciji za štampu, prenosi Rojters.              

Tenzije između Rusije i Zapada porasle su zbog sukoba u Ukrajini. Pro-ruske snage su zauzele veći deo teritorije te zemlje na istoku pošto se Krim pripojio Ukraijini 2014. godine.

Štajnmajer je rekao da je važno da kriza u Ukrajini ne uništi mir u Evropi "koji je s toliko pažnje i napora građen od pada Berlinskog zida 1989. godine".

POVEZANE VESTI

Sreda 17.06.2015. 16:03
Mir u EU ste vi narušil samostalnim priznavanjem bivših jugoslovenskih republika i pritiscima na ostale zemlje EU da učine isto ! Vaša avijacija je učestvovala u bombardovanju Srbije, a pripadnik vaših vojnih snaga je prvi ub/io Srbina poslije potpisivanja kumanovskog sporazuma ! Vaša armija je prisutna na okupiranom KiM ! Bili ste učesnici nasilnog svrgavanja legalno izabranog ukrajinskog presjednika Janukovića, iako je isti potpisao sporazum o prijevremenim presjedničkim izborima ! SAD je vaš najbliži partner, koji dovodi teško naoružanje na samu granicu Rusije i ti se usuđuješ da kritikuješ Putina i njegove reakcije ! Šta reći, osim da licemjerje nema granica
Sreda 17.06.2015. 15:46
Genocidni nemci su bili naccissti i pre hitlera, umjesto da pokazu svetu da oni nijesu oni poslase agente da potpale vatru na majdanu....Alooooooo stajnmajeru i jos bagre oko tebe, hladni rat se zavrsijo zato sto su to Russi htjeli, i vama pascadima dozvolili da se opet ujedinite.....Samo u datom trenutku ima za sve da platite, Russija se vraca u kaserne Berlina.....U suprutnom ima da ginete ko pacovi !!! Russija je na Pravoj Strani.....A vi i amerikenjci djavoliji segrti !!
Sreda 17.06.2015. 17:07
More sa iskanderima zube nek vam cacka,jer ste teske sirovine u glavu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online