Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 15.06.2015.
14:49
Tanjug A

Ako SAD pošalje tešku vojnu tehniku na istok Evrope, Rusija će odgovoriti

Kremlj u ponedeljak nije želeo da komentariše moguće planove SAD o razmeštanju teške vojne tehnike u nekim zemljama Evrope do zvaničnog saopštenja Vašingtona, dok je rusko Ministarstvo odbrane obećalo "adekvatan odgovor" ako se u istočnoj Evropi pojave američki tenkovi, javile su ruske agencije.

Reuters
Međusobne pretnje SAD i Rusije dodatnim naoružavanjem izazivaju nespokoj širom sveta

Pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, odbio je da komentariše medijske izveštaje po kojima bi SAD mogle da instaliraju tešku vojnu tehniku u bazama u baltičkim zemljama Litvaniji, Letoniji i Estoniji, kao i u Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, i možda Mađarskoj.

- Kada bude (zvaničnog saopštenja), tada ćemo komentarisati. Nikakvih izjava SAD na tom planu nije bilo, zato nemam šta da kažem - rekao je Peskov a prenosi Tass.

"Nismo razgovarali s Amerikancima"

Putinov pres sekretar, takođe, je odrično je odgovorio na pitanje da li je tokom vikenda iz ruske predsedničke administracije vođen razgovor o tome sa kolegama iz SAD.

- Ne, u subotu smo bili u Bakuu, bavili smo se drugim pitanjima, a u nedelju smo odmarali - naveo je Peskov.

Agencija Interfaks prenela je, pak, izjavu koordinatora uprave generalnih inspektora Ministarstva odbrane Jurija Jakubova da će Rusija moći adekvatno da odgovori na raspoređivanje tenkova, artiljerijskih sistema i drugog teškog naoružanja SAD i zemalja NATO-a u zemljama istočne Evrope i Baltika.

Prema njegovim rečima, to bi predstavljalo "najagresivniji potez Pentagona i NATO od vremena Hladnog rata iz prošlog veka", a "Rusija ne bi imala izbor već da jača svoje snage i sredstva u strateškom pravcu na zapadu".

Pod oružjem ceo zapad Rusije

- U prvom redu, biće ojačana grupa vojske duž cele zapadne granice Rusije, uključujući nove formacije tenkovskih, artiljerijskih i vazduhoplovnih jedinica. Raketna brigada u Kalinjingradskoj obalsti će se ubrzanim tempom naoružavati novim operativno-taktičkim raketnim sistemima 'Iskander', značajne izmene pretpreće ruska grupa u Belorusiji, i tako dalje - rekao je Jakubov.

Ruski general je podvukao da je Rusija istupila iz Sporazuma o konvencionalnom naoružanju u Evropi (CFE) i da prilikom sprovođenja uzvratnih mera ne bi bila ograničena, kao što je to ranije bilo, brojnim stanjem tenkova, aviona i artiljerijskih sistema u pograničnim rejonima.

Tass je preneo izjavu predstavnika sekretarijata za odbranu SAD Stiva Vorena da Pentagon još nije doneo nikakvu konačnu odluku o razmeštanju teške vojne tehnike u Evropi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.06.2015. 15:03
Auuu kako ce im se Rusi naje bati maje i to za sva vremena. Satanisticke organizacije sa zapada ce u ponor sa sobom povuci jos mnogo zivota,ali ako je to cena za bolji i pravedniji zivot na planeti neka bude...........
Ponedeljak 15.06.2015. 16:37
Ne znam kakav adekvatan odgovor spremate, braćo Rusi, ali ovi su na vašoj granici sa oružjem ! Ako treba reagirati, reagirajte odmah, jer će se rat voditi opet na vašoj zemlji !
Ponedeljak 15.06.2015. 16:51
Pa aMerika želi pošto poto rat s Rusijom tj.na evropskom tlu.Čačkaju dok vraga ne izazovu,a onda,a onda ćao aMeriko zemljo razvrrata nekulture i varvarizma.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online