Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.06.2015.
23:41
Dnevnik A

Jeziva sudbina: Samo je otišao da se prošeta i - život mu je bio uništen

Priča o 22-ogodišnjem mladiću iz Bronksa, dosta podseća na priču o Jezefu K. iz kultnog Kafkinog romana "Proces". Samo je još jezivija. On je pogrešno optužen, oduzeta mu je mladost, a kada je iz zatvora pušten bez suđenja i presude, nije bilo povratka.

youtube.com/The New Yorker
Nije izdržao: Mladi Kalif Brauder nije uspeo da se izbori sa svim strahotama koje je doživeo u zatvoru

Kalif Brauder je pogrešno optužen, u jednom od najstrožih američkih zatvora tukli su ga članovi bande i nakon tri godine služenja kazne, 22-godišnji mladić nije video smisla u nastavku života.

U subotu se, dve godine nakon puštanja iz njujorškog centra za maloletnike, ubio. Njegov život bio je tragičan, a smrt još tragičnija. News.com.au prenosi priču o tome kako je sve krenulo po zlu za nevinog dečaka iz Bronksa.

Život mu se preokrenuo naglavačke tokom rutinske šetnje od prijateljeve kuće u delu Bronksa zvanom Belmont. 15. maja 2010. prišli su mu policajci i osumnjičili ga za pljačku. Pretražili su ga i iako nije posedovao ništa neuobičajeno, uhapšen je i kasnije optužen za pljačku, razbojništvo i napad.

Lažna optužba i pakao u zatvoru

Pre dve godine prisetio se te noći u razgovoru za medije.

- Taj tip je došao niotkuda i rekao da sam ga opljačkao. I sledeća stvar koju znam je da su mi stavili lisice na ruke - ispirčao je.

Tri godine proveo je u zatvorskom kompleksu Rajkers Ajlend koji se poredi s Alkatrazom. Tukli su ga stražari, a najmanje jednom susreo se lice u lice s članovima bande koji su ga udarali dok je ležao na podu. Video snimak premlaćivanja završio je u javnosti i proširio se internetom.

U prvom incidetnu stražar je mladića ispratio iz njegove ćelije, a onda mu lice zabio u betonski pod. U drugom incidentu Braudera je pljunuo vođa bande. Pokušao se zauzeti za sebe nakon čega je usledio napad od strane najmanje 10 zatvorenika koji su ga udarali dok su stražari uzaludno pokušavali da povrate kontrolu.

Kada nije bio suočen s premlaćivanjem, ostajao je sam sa svoji mislima. Veliki deo kazne odslužio je naime u samici - dve od tri godine proveo je u delu zatvora poznatom kao 'bing'.

Više puta razmišljao je o samoubistvu.

Samo je pušten

Njujorker je saopštio da je nakon 634 dana u pritvoru mladić pocepao svoju posteljinu, napravio omču i pokušao da se obesi. Kasnije iste te godine njegovi drugari iz srednje škole su maturirali bez njega. 2013. godine pušten je bez suđenja ili presude. Samo je pušten .

Ali, nije bio slobodan. U novembru 2013. pokušao je da se obesi nakon čega je odveden u psihijatrisjku bolnicu. Pušten je, a novinarka Dženifer Gonermen, koja ga je ranije intervjuisala i odigrala bitnu ulogu u objavljivanju snimka njegovog premlaćivanja, kaže da je nakon toga sve krenulo nizbrdo.

- Bio je mršav, nemiran i paranoičan - napisala je. U subotu se obesio u domu svoje majke. Njegov advokat Pol Prestia izjavio je kako pretpostavlja da se 22-godišnjak ubio “zbog zatvaranja i stotina i stotina noći koje je proveo u samici”.

- Mislim da je to bilo previše za njega - poručio je.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online