Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.03.2015.
00:13
K. Marković - Vesti A

Ružičasta šetnja za Mašu

Dva dana pošto je ispraćena do večnog boravišta na groblju u Springvejlu, školski drugari, članovi porodice, prijatelji i građani Melburna još jednom su se oprostili od Maše Vukotić, ali i digli glas zbog svirepog zločina.

Srpska tinejdžerka, koja je oduvek sanjala da bude princeza, biće tako i zapamćena od svojih roditelja i prijatelja koji su došli na javni skup održan u subotu, tačno u podne, u Melburnu.

Oko 500 ljudi, od kojih mnogi u kostimima ili odeći ružičaste boje, okupili su se u gradskom parku Kvin Viktorija gardens, a zatim uzeli učešće u komemorativnoj šetnji pod nazivom "Kraljevska parada princeze Marsi". Iako slomljeni od tuge, Mašini roditelji Nataša i Slavoljub, brat Petar i sestra Nađa, kao i članovi najuže porodice Vukotić i Čelebić, došli su na skup i lično se zahvalili Mašinim drugarima što su se i na ovaj način oprostili od njihove mezimice.

Beli golubovi

Na kraju skupa, Petar i Nađa Vukotić pustili su 17 belih golubova, a okupljeni ružičaste balone kojima je upućen još jedan pozdrav voljenoj Maši. U parku su posetioci ostavljalii bukete cveća, a bile su izložene i fotografije žrtve.
Na društvenim mrežama pokrenuta je i akcija za održavanje protesnog skupa 12. aprila ispred Parlamenta Viktorije sa zahtevom za izmene zakona i uvođenje oštrijih kazni za počinioce teških krivičnih dela u Viktoriji.

Tokom "ružičaste" šetnje preko puta Art centra na Sent Kilada roudu u Sitiju, Mašini drugari, prijatelji i familija podsetili su se voljene prijateljice i njene prekinute mladosti ispunjene mnogih dogovštinama, a pre svega ljubavi. Veliki broj Mašinih drugara bio je obučeni u "kozplej" kostime, na glavama su nosili mašne i ukrase u obliku zečjih ušiju.

Organizatori šetnje, kako su rekli, želeli su da se podsete predivnih trenutaka koje su imale sa njihovom "princezom Marsi", kako su je oni obično zvali. Protest je bio prilika da se nadležnima još jednom ukaže na problem bezbednosti mladih žena u Melburnu.

- Hvala vam što ste došli, vaša podrška nam puno znači. Želeli smo da pokažamo koliko je zajednica pogođena Mašinim gubitkom. Ona je bila poznata i voljena u "kozplej" zajednici. Svi smo je voleli, a čim bismo je sreli, odmah bismo bili pod utiskom koliko je bila uticajna i inspirativna osoba. Maša je bila jako iskrena, i ponosni smo na nju. Još smo u šoku i tužni zbog onoga što se dogodilo. Ne prođe ni dan a da se ne upitamo zbog čega se to baš njoj dogodilo - rekla je organizatorka skupa Melani Givord.

Donacije i peticija

Tokom skupa, od prisutnih su prikupljanje donacije za akciju "Rabbit Run-Away Orphanage", namenjene za pomoć ugroženim životinjama. Maša je inače imala kućnog ljubimca - zeca Rodžera.
Organizatori skupa započeli su i prikupljanje peticije, koja će biti dostavljena nadležnima u Donkasteru sa zahtevom da park u kome je ubijena Maša ubuduće nosi njeno ime.

Ona je podsetila i da je Maša želela da postane advokat.

- Pred njom je bila sjajna budućnost. Želela je da ostvari snove, deli pravdu među ljudima. Sećaću je se do kraja života. Baš zbog Maše biću još istrajnija u ostvarivanju životnih snova. Ovaj skup je dokaz koliko kao zajednica možemo da budemo jaki. Da se setimo Maše, ali ukažemo na potrebu da se nešto promeni u društvu - rekla je Melani.

Prisutnima se obratilo više Mašinih drugara, a njoj su bili posvećeni i stihovi koje su pisali za svoju drugaricu.

U koloni koja je prošetala kroz popularni gradski park bili su i građani kao i roditelji sa malom decom u znak solidarnosti sa porodicom Vukotić. Mnogi su im prilazili i izjavljivali saučešće.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.03.2015. 16:04
Ovimaa je sve ružičasto čak i kad neko na svirep način završi život.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online