Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 04.03.2015.
15:16
Vestionline A

Izraelski vojnici pustili pse na palestinskog dečaka

Izraelska vojska istražuje snimak sa Jutjuba, koji navodno prikazuje vojnike koji su pustili pse na palestinskog dečaka. Video je snimljen u decembru u Karmei Curu na Zapadnoj Obali, a pažnju javnosti privukao je pošto ga je na Fejsbuku objavio ultradesničarski političar Mikael Ben Ari, koji je uz snimak napisao: "Vojnici su malom teroristu održali lekciju".

youtube.com
Dva psa rastrzala dečaka pred vojnicima

Na snimku, koji mnogi smatraju veoma stresnom, vidi se 16-godišnji Hamzeh Abu Hašem kako se trese od šoka, vrišti i zapomaže dok mu psi grizu odeću. Izraelski vojnici ga drže, a jedan se čuje kako govori "jofti", što znači "dobar". Prema prevodu izraelskih novina Harec, vojnik u pozadini pita "Ko je kukavica?".

Otac napadnutog dečaka rekao je za Harec da je njegov sin uhapšen 23. decembra prošle godine zbog bacanja kamenja i da je primljen u bolnicu zbog ugriza pasa pre nego što je premešten u zatvor, gde se i dalje nalazi.

- Njegova majka i ja smo pogledali video i nismo mogli da verujemo šta vidimo. Moja supruga se umalo onesvestila. Ne znam da da postoje majka i otac na ovom svetu koji bi bili ravnodušni na ovakve prizore. Veoma nas je pogodilo, posebno činjenica da je dečak bio bespomoćan, a vojnici su ga ismevali - rekao je otac.

Izraelsko ministarstvo odbrane, koje je pokrenulo internu istragu, kaže da će biti preduzeti određeni koraci kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti. Iz izraelske grupe boraca za ljudska prava kažu da je snimak primer standardne vojne prakse.

- Vojnici puste pse s lanca da love grupu civila. Psi ih uhvate zubima i oni ne mogu da pobegnu i drže ih sve dok ne dožu vojnici. U nekim slučajevima koje smo zabeležili, psi odbijaju da puste osobu pa vojnici moraju da upotrebe elektrošoker kako bi ih odvojili. Takođe, vojnici na kacigama imaju kamere, pa je snimljeni video bio dostupan i komandantima.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.03.2015. 18:21
Zamislite da su ovo Srbi uradili nekom bošnjaku, ili š/iptaru...ne mogu ni da zamislim kakva bi prvo bila propaganda, a zatim i bombardovanje ! Gdje je ta " međunarodna zajednica " sastavljena od 4 zemlje da osudi ovakve i još gore postupke na okupiranoj teritoriji ? Hićo je bio malo dijete za ove !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online