Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 14.02.2015.
15:45 >> 17:18h
Beta, Srna A

Rusiju brinu izjave Kijeva i Zapada, a borbe se ne smiruju

Rusija kaže da je "zabrinuta" zbog pokušaja Kijeva i Zapada da "iskrive" mirovni sporazum o Ukrajini, zaključen u Minsku posle maratonskih pregovora predsednika Rusije, Fancuske i Ukrajine i kancelarke Nemačke.

Fonet/AP
Da li će se nešto promeniti u Ukrajini večeras (15. februar) posle ponoći?

- Činjenica da su zvaničnici Ukrajine.., kao i nekih zapadnih zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države.., počeli da iskrivljuju sporazum iz Minska, uoči prekida vatre u Ukrajini, koji treba da počne večeras (15. februar) u ponoć, izaziva "ozbiljnu zabrinutost" u Moskvi, piše u saopštenju ruske diplomatije.

U saopštenju se ističe da Rusiju naročito zabrinjava što Kijev i Zapad dovode u sumnju primenu konkretnih odredaba dokumenta koji su zvanično podržali predsednici Rusije, Francuske i Ukrajine - Vladimir Putin, Fransoa Oland i Petar Porošenko, te nemački kancelar Angela Merkel.

Moskva smatra da predstavnici regiona Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine pokazuju odgovoran odnos prema svojim obavezama, dok izjave ukrajinskih političara u Kijevu izazvaju sumnju, preneo je AFP.

- Potvrđujemo da je glavna poruka sporazuma iz Minska da je neophodno okončati sukobe, povući teško naoružanje i započeti ustavne reforme - navodi se u saopštenju.

Nekoliko sati pred stupanje na snagu novog prekida vatre, vojne aktivnosti obeju strabna se ne smiruju.

Dvoje civila je danas (14.) poginulo od artiljerijske vatre u centru grada Donjecka, uporišta pro-ruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini, javio je reporter AFP.

Granate su padale u blizini rezidencije lidera otcepljene "Republike Donjeck", Aleksandra Zaharčenka.

Blizu fronta kod drugog grada, Debaljceve, 65 kilometara od Donjecka, koji je uporište vladinih snaga, novinara AFP je video da ka frontu ide šest višecevnih lansera raketa, nekoliko desetina tenkova i topove kalibra 152 milimetra.

U Gorlivki, gradu dvadesetak kilometara od Debalceve, čitav dan se vode do sada najžešće borbe vojske Ukrajine i proruskih separatista, i stalno se čuje artiljerijska paljba s fronta.

POVEZANE VESTI

Subota 14.02.2015. 18:50
Ma koji su oni sporazum ispoštovali,a koji nisu lažirali.Ništa novo.
Subota 14.02.2015. 16:10
Човечанство мора да стави тачку на рат,или ће рат ставити тачку на човечанство.......Рат је највећа људска невоља,треба све чинити у миру и доброти.Јер,чините ли добро,чините га за себе,чините ли зло,чините га самоме себи.........Лакше је мач са зида скинути него га поново обесити.
Subota 14.02.2015. 16:48
Tek ce da ih "brinu" . Danas G7 odlucilo,ukoliko ne dodje do MIRa,pojacati Rusiji sankcije .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online