Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 13.02.2015.
12:59
telegraf.rs A

Koliko srpski ratnici zarađuju u Ukrajini?

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Srbija ne učestvuje u sukobima u Ukrajini i akcije dobrovoljaca nanose štetu našoj zemlji, oni i dalje nastavljaju da ratuju na ukrajinskom frontu.

Reuters/T.P.
Dok premijer Srbije tvrdi da većina Srba u Ukrajini radi za platu, pripadnici četničkog pokreta navode da za ratovanje ne dobijaju novac, već su tu kao dobrovoljci

Prema nekim informacijama, srpski plaćenici zarađuju četiri dolara na sat. To znači da bi, ukoliko naši dobrovoljci radili standardnih osam sati dnevno, svaki dan mogli bi da zarade preko 950 dolara na mesečnom nivou. Ukoliko rade više, za svoje usluge bi mogli da dobijaju i oko 1.500 dolara.

Međutim, drugi navode da plaćenici koji učestvuju u ovim sukobima zarađuju 1.200, 2.000, 6.000, pa čak i 10.000 dolara mesečno. Srpski dobrovoljci dolaze preko Poljske do Ukrajine.

Iako nije poznat tačan broj dobrovoljaca koji učestvuje na obe zaraćene strane, smatra se da oko 50 dobrovoljaca učestvuje na ukrajinskom frontu.

facebook.com
Radomir Počuča

Iako Dejan Berić, jedan od poznatih srpskih dobrovoljaca u Ukrajini, navodi da on i drugi Srbi koji su došli da ratuju na strani Novorusije ne primaju novac za svoje usluge, premijer Vučić je izjavio da 90 odsto Srba koji ratuju tamo radi za platu.

Pripadnici četničkog pokreta bore se na strani proruskih snaga na ratištu u Donjecku, gde se inače okuplja najveći broj naših dobrovoljaca. Pored Donjecka, naši borci nalaze se i u Lugansku i Slavjansku.

Četnici su naveli da su se naši ljudi borili kao dobrovoljci i za vreme Frankove diktature u Španiji, kao i za vreme Hitlerove diktature u Nemačkoj, kao i da se ovim učešćem u ukrajinskom sukobu naš narod odužuje Rusima, koji su ratovali za Srbiju u prethodnim ratovima.

Pored Dejana Berića, snajperiste iz Rume, koji je dva meseca bio zarobljen u ukrajinskom zatvoru, a zatim i pušten, na ukrajinskom frontu nalazi se i novinar Radomir Počuča. Počuča je izjavio su veze između Rusije i Srbije vekovne i da se Rusi pomagali Srbiji kad god je trebalo, te je sada red da se Srbija oduži Rusiji.

POVEZANE VESTI

Petak 13.02.2015. 15:14
Koliko vi zaradjujete češući du,pe o fotelju i filozofirajući.
Petak 13.02.2015. 14:46
Srpski premijer je mala maca u odnosu na krvacane i druge ?! Ajde bre sta se palite na novinske gluposti !!
Petak 13.02.2015. 17:41
“Ko izdao, izdalo ga telo; poželeo poći ali ne mogao! U kući mu se ne javljalo ni staro, ni mlado. Od ruke mu se sve skamenilo; u toru mu ovce ne blejale, u oboru krave ne rikale. Da Bog da, da se u sinji kamen pretvorio, da se drugi na njega ugledaju. Ne bio srećan ni dugovečan, niti lice Božje ikad video. Amin!” - Orašac, na Sretenje 1804. !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online