Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 03.02.2015.
18:26
Vestionline, sputniknews.com A

VIDEO: Demonstranti provalili u Porošenkov kabinet

Nekoliko stotina demonstranata pokušalo je da uđe u salu za konferencije administracije u kojo se nalazi kabinet predsednika Petra Porošenka zahtevajući da odatle daju izjavu za javnost. Oni su prema izveštajima tražili da ostavke podnesu ministar odbrane Ukrajine i šef bezbednosnih službi.

Twitter/Breaking News
Protestanti u trenutku upada u kabinet Petra Porošenka

Sukobi demonstarnata sa nacionalnom gardom još uvek traju.

Prema prvim izveštajima oni su probili prvi kordon policije koji čuva zgradu administracije ali je vrlo brzo napad odbijen.

Zvaničnici su demantovali upad u kabinet i tvrde da u napadu niko nije povređen.

Proteste u Kijevu je organizovalo Bratstvo svih bataljona, novoformirana grupa u kojoj se nalaze svi oni koji su ratovali na istoku Ukrajine kao i aoni koji su učestvovali u demonstracijama na Majdanu.

Ovo je jedan u nizu protesta nakon što je ukrajinska vlast raspustila doborovoljački bataljon prošle nedelje.

Na linku ispod možete pratiti uživo dešavanja iz Kijeva.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.02.2015. 20:22
Жене Краматорска су организовале митинг код зграде војног одсека, категорички одбијајући да своју децу пошаљу да се боре против добровољаца и изјавиле да су оне „скоро све Рускиње“. Пред окупљене је изашао начелник локалног војног одсека Андреј Василенко и покушао да апелује на њихово осећање патриотизма. „Док ви мирно спавате, једете, одмарате, војници чувају ваш дом“, изјавио је Василенко, чиме је изазвао негодовање, преноси ТВ канал „Звезда“. Пошто је сачекао да се галама стиша, Василенко је наставио: „Јесте ли ви за Путина? Изволите, идите у Русију.“ „А за кога сте ви? За кога?“, зачуло се питање из гомиле. „А ви идите у Америку, ако сте за Бајдена и за Обаму.“
Utorak 03.02.2015. 20:29
Новоруски батаљон „Сомали“ код Дебаљцева је заробио самоходни артиљеријски систем 2С7 „Пион“ калибра 203 мм, преносе медији. „Пион“ је неоштећен и одмах је предат одбрани Доњецка. Ово украјинско оружје сада брани наш главни град. Самоходни артиљеријски систем 2С7 „Пион“ калибра 203 мм. То је у својој класи једно од најмоћнијих артиљеријских оруђа у свијету, јер може да туче циљеве на удаљеностима од 30 до 50 километара. „Пион“ гађа гранатама тежине 100 килограма које могу имати и атомско пуњење, а може да за два минута испали три пројектила. Украјина је, због све теже ситуације на фронту, ово оружје убацила у борбу тек у новембру. До тада су њени системи „Пион“ били у војним складиштима.
Utorak 03.02.2015. 20:27
Командант чеченских војних снага и лидер проукрајинског батаљона Иса Мунајев погинуо је у борбама око града Дебалцева. Ту вест је пренео Семјон Семјонченко, украјински посланик и лидер добровољачког батаљона “Донбас“, што је потврђено и из организације “Слободан Кавказ“. “Мунајев је са својим батаљоном “Џохар Дудајев“ ситгао у Дебалцево. Ту су били и Чечени, Руси, Украјинци и Грузини са мало оружја, али великим срцем“, рекао је Сјеменченко, додајући да је Мунајев погинуо, без ширих информација. Он је такође додао да је веће губитке украјинска војска успела да спречи по добијању вести да је ка граду кренуо конвој од 14 руских тенкова. Мунајев је у центар пажње стигао као лидер чеченских сепаратиста, а за време борбе за освајање Грозног организовао је велики број напада на руске трупе. У октобру 2000. године пронеле су се гласине да је убиjјен, међутим после краћег “нестанка“ са сцене вратио се 2001. у својству бригадног генерала и команданта југозападног фронта. Тешко повређен у сукобима 2004. и 2005. године пребегао је у Данску, где је основао организацију “Слободан Кавказ“. У јулу 2014. године придружио се украјинским снагама у региону Донбаса, борећи се против проруских сепаратиста. Због својих активности дошао је у сукоб са лидером Чеченије Рамзаном Кадировом, који га је прогласио непријатељем и наредио његово убииство.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online