Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 28.01.2015.
07:26
I. Kozarski - Vesti A

Ukrajinci zavarili svoje vojnike u tenku

Snage Armije Novorosije saopštile su da su zarobile dva tenka pod Avdejevkom. Tenkovi nisu odgovarali na vatru, pa su Rusi odlučili da ih zarobe. Ustanovili su da su svi poklopci za izlaz iz tenka zavareni, a pod gusenicama postavljene mine. U tenkovima su našli živu posadu, koja im je ispričala da su nedavno mobilisani, ali da su odbijali da "poginu u glupom ratu". Stoga je ukrajinski komandant naredio da ih zavare i miniraju kako ne bi mogli da pobegnu ili se odvezu sa položaja, a sve u nadi da će otvoriti vatru na sunarodnike.

Beta/AP/E. L.
Ko neće da se bori ostaje zavaren u tenku (Foto: Ilustracija)

Da ukrajinska vojska muku muči sa borbenim duhom pokazalo se i u naselju Crveni partizan kod Donjecka. Ukrajinski rezervisti predali su se bez boja posle nekoliko artiljerisjkih plotuna. Ispostavilo se da je reč o nedavno mobilisanim ljudima iz ruskojezičnog Krivog Roga. Snage Novorosije su već napravile tri čete sastavljene od - zarobljenika.

Bojevi se nastavljaju naročito duž autoputa koji vodi iz Debaljceva gde se u okruženju nalazi oko 8.000 ukrajinskih vojnika. Njihova komanda ubacila je u borbu velike rezerve koje su značajno usporile napredovanje snaga Novorosije. Međutim, Armija Novorosije saopštila je da se dovoljno približila autoputa da bi po njemu mogla da otvara artiljerijsku vatru sa direktnim navođenjem. Po rečima komandanta Kozačkog puka, Pavela Dremova, njihovi položaji su na oko dva i po kilometra od autoputa.

Stanovnici Debaljceva i okolnih mesta navode da je ulaz i izlaz iz grada nemoguć već dva dana.

Ogorčene ulične borbe vode se i u Popasnoj, u koju su snage Novorosije ušle pre tri dana i potiskuju Ukrajince kuću po kuću. Tokom prethodne noći ruski tenkovi probili su liniju severno od Popasne i sa krila upale u deo grada koji drže snage kijevske hunte.

Borbe su se vodile i na prilazima Donjecku. Ukrajinci su izveli masovni tenkovski napad između naselja Peski i aerodroma. Deo naselja Peski u kom se nalazi i dobrovoljački odred Srpski husari - zauzet je, ali je napad odbijen i uništeno je nekoliko oklopnih vozila u rejonu aerodroma.

Priznanje naciste?

Veliku pažnju izazvao je video-snimak u kojem komandir izviđačke grupe nacističkog puka Azov, Sergej Karotkih Maljuta, govori o granatiranju Marijuopolja 24. januara kada je ubijeno oko 30 civila i mnoštvo ranjeno, posle čega je usledilo međusobno optuživanje za odgovornost.

"Nalazim se u ulici Đeržinskog ispred jedne od pogođenih kuća. Ovde ukrajinskih snaga nema i nikada nije bilo. To svi znaju i svako pogledom na kartu može da se uveri da nije reč o grešci. U ovom kvartu je stanovništvo prorusko", izjavio je Karotkih koji je prethodno rekao: "Komunjare su dobile što su tražile."

POVEZANE VESTI

Sreda 28.01.2015. 09:05
Znamo da je Rusija Najaca i Najvise Zemlja na Svetu koja sve ratove pobedi i neprijatelje unisti.............Al kad pozovete Mi Srbi sa vama 500 miliona u rovove....bacamo bombe......ko ta put Nista Se Promenilo Nije.......Kancelara u bunkeru naterat opet Sam/a da se ubbije.........s pistoljem na glavu kapsilu otrovnu u ustima......... gotov je hitler je opet posle 70-godina
Sreda 28.01.2015. 15:51
Strasno, pa to ni Hitler nije radio.
Sreda 28.01.2015. 17:05
Ovi se ugledaju na t,zv,islamske teroriste-imaju borce samoubice,samo što su islamisti teroristi a oni pro-evropski f a š i s t i.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online