Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.01.2015.
10:00
Beta A

Gdanjsk: Navijači napali voz, povređeno 15 ljudi

U napadu fudbalskih huligana na putnički voz sinoć (17. januar) je u Gdanjsku na severu Poljske povređeno 15 osoba, mahom u tuči koja je izbila među huliganima a petoro je prevezeno u bolnice, javljaju poljski mediji.

wikimedia.org/Artur Andrzej
Napali voz kamenicama na stanici u Gdanjsku. Kada je krenuo, neko iz voza povukao je kočnicu. Tada je iz grmlja pored pruge iskočilo oko 100 huligana sa maskama na licu (Foto: Ilustracija)
 

Voz iz Elblonga za Gdinju huligani su prvo napali kamenicama na stanici u Gdanjsku a kada je krenuo, nakon 200 metara neko iz voza povukao je kočnicu i iz grmlja pored pruge iskočilo je oko 100 huligana odevenih u crno sa maskama na licu.

- Upali su u voz i počela je najobičnija, kratka, svega nekoliko minuta tuča. Prema dosadašnjim saznanjima i napadači i povređeni su huligani - kazao je portparol lokalne policije Maćej Stemplevski.

Policija još ne zna da li je kočnicu povukao neko od običnih putnika uplašen što na voz lete kamenice ili neko od huligana zbog tuče koje poljski huligani dogovaraju često, ali obično na izolovanim mestima na otvorenom a do sada nikada u vozu.

Povređeno je ukupno 15 osoba, od čega je 10 sa lakim povredama zbrinuto na mestu a petoro je hitna pomoć prevezla u bolnice sa ozbiljnijim povredama, uglavnom glave i lica.

U napadu je demoliran jedan vagon iz kompozicije u kome se u trenutku tuče nalazilo 40 putnika. Napad na voz organizovali su huligani fudbalskog kluba Lehija iz Gdanjska a napadnuti su huligani kluba Arka Gdinja iz Tčeva.

Huligani su sinoć divljali i na jugu Poljske, pošto su se umešali u bučne ali nenasilne demonstracije poljskih rudara u Zabžu protiv planova restrukturalizacije Kompanije venglove i mogućeg zatvaranja četiri rudnika uglja zbog gubitaka.

Među oko dve hiljade rudara i članova njihovih porodica i meštana Zabža koji su demonstrirali za svoja radna mesta ispred zgrade u koju je trebalo da dođe predsednik Poljske Bronjislav Komorovski, umešala se grupa pijanih huligana koji su napali kamenicama, flašama i domaćom pirotehnikom kordon policajaca i pokušali da prodru u zgradu.

- Tokom napada povređena su petorica policajaca. Jednom su polomili nogu a četvorica su zadobila opekotine od rakete za vatromet koju su na njih bacili. Privedeno je devet osoba, među njima dvoje maloletnika. Treba naglasiti da su izgred izazvali pijani huligani koji su zloupotrebili protest rudara za napad na policiju - saopštila je policija Vojvodstva Šlezija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online