Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.01.2015.
16:17
Beta A

Srpska slikarka usred razmene vatre sa teroristima

Čula sam rafale i mislila sam da izmišljam, a onda sam shvatila da je to realnost i da sam se mogla naći u razmeni vatre, rekla je slikarka Dragana Bojić, koja je u trenutku antiterorističke akcije prolazila ulicom Vervijea, gde su u četvrtak ubijena dvojica islamskih terorista.

Beta/AP/G. V. W.
Ulica u Vervijeu u kojoj se odvio okršaj sa teroristima
 

- Krenula sam na izložbu oko 17.45 i na pet minuta od moje kuće (gde je u toku bila akcija policije) čula sam rafale... Pomislila sam da izmišljam, ali onda sam čula eksploziju, pa ponovo rafale... Kasnije je tu sve bilo blokirano... Svest da sam mogla da se nađem u razmeni vatre, žestoko me je pomela. Shvatam da je takav istorijski trenutak i da malo toga možemo da promenimo - ispričala je Dragana Bojić.

Ona objašnjava da prethodno nije bio evakuisan kraj u blizini bivše pekare, gde je policija ubila dvojicu terorista.

- Verujem da se sve radilo u velikoj tajnosti... Policija je sada u pripravnosti, mada mi nije jasno kako u svakom trenutku može da se prati 100 ljudi, jer u Belgiji se trenutno nalazi oko 100 džihadista koji su se upravo vratili iz Sirije... Policija valjda to zna - dodaje ona.

Dragana Bojić, koja gotovo 40 godina živi u Belgiji, kaže da je posle dva teroristička napada u Parizu "svima jasno" da se tako nešto može ponoviti "bilo gde i u svakom trenutku". Ono što se desilo u Parizu, naglašava ona, izazvalo je šok kod svih, ali je na neki način ljude više vezalo jedne za druge.

- Situacija je jako ozbiljna... Možda se može govoriti i o psihozi, ali mislim da sve nije završeno, jer njih (džihadista) ovde ima mnogo. Osim toga, oni su najavljivali akcije po Belgiji. Stepen uzbune je povišen i svi su oprezni - dodaje ona.

Ipak, kaže Dragana Bojić, džihadistima se "ne sme se dati za pravo".

- Mi ovde nismo u ratu, mi slobodno živimo i moramo da živimo normalan život. Ja moram da 'gajim svoj vrt' i stvaram svoju umetnost, moram da živim kao inače, pa šta bude. Cela Evropa je sada u takvoj situaciji - zaključuje slikarka Dragana Bojić.

U antiterostičkoj akciji u Vervijeu su u četvrtak ubijena dvojica islamskih terorista, a jedan je ranjen i potom uhapšen. Zamenik tužioca Erik Van der Sijpt rekao da su teroristi nameravali da vatrenim oružjem napadnu jednu policijsku stanicu.

On je dodao da je belgijska policija slične antiterorističke operacije i hapšenja izvršila i u predgrađu Brisela, gde su islamski teroristi takođe pripremali napade na policijske stanice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online