Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 21.12.2014.
10:40
Srna, Beta A

Odmazda za ubistvo crnca: Likvidirani policajci u Bruklinu

Ismail Brinsli (28) ubio je dvojicu policajaca u Njujorku, a potom izvršio samoubistvo. Ubijeni su policajci Rafael Ramos (40) i Venđijan Lu (32).

Policijski zvaničnik Vilijem Barton rekao je da su policajci ubijeni u Bruklinu, bez upozorenja i da su na njih hici ispaljeni iz neposredne blizine. Brinsli je pucao na policajce dok su sedeli u patrolnim kolima, prišavši sa suvozačke strane kolima. Potom je pobegao u obližnju stanicu podzemne železnice, gde je izvršio samoubistvo pucnjem u slepoočnicu.

"Svi detalji još nisu poznati, ali je jasno da je reč o smaknuću, da su ovi policajci ubijeni u stilu egzekucije", rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Prema prvim informacijama, Ismail Brinsli bio je član bande Baltimor. Nedavno je na društvenim mrežama napisao da želi da ubije nekog od policajaca.

Ubistvo je oštro osudio predsednik SAD Barak Obama.

"Dvojica hrabrih ljudi neće se vratiti svojim porodicama i za to opravdanja nema. Apelujem na sve da odbace nasilje i odustanu od reči koje povređuju i okrenu se rečima koje leče", navodi se u saopštenju koje je Bela kuća izdala rano jutros.

Na društvenim mrežama se nagađa da su policajci ubijeni iz osvete zbog smrti nenaoružanog crnca Erika Garnera prilikom hapšenja. Analitičari navode da bi, ukoliko se dokaže da je ubistvo policajaca motivisano Garnerovom smrću, to moglo da izazove nove rasne tenzije koje su se smirile posle višednevnih demonstracija u Njujorku i drugim američkim gradovima.

Rasne tenzije su izbile pošto je sud u Njojorku odlučio da odustane od procesa protiv policajca koji je letos tokom hapšenja ubio Erika Garnera. Takva odluka doneta je uprkos tome što postoji video snimak na kojem se jasno vidi kako je policajac zahvatom gušenja na ulici ubio Garnera. Osim toga, na snimku se vidi kako Garner viče da ne može da diše.

Pošto je porota 4. decembra odlučila da ne podigne optužnicu protiv policajca, na Tajms skveru, Brodveju, i u Staten ajlendu, nedaleko od mesta incidenta orgaizovano je nekoliko protesta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.12.2014. 10:50
I naravno čista slučajnost je da su nastradali policajci baš Kinez i Latino........Američka demokratija na delu, fizički je eliminisala tri muve jednim udarcem.
Nedelja 21.12.2014. 11:27
pa sto ove pajkane iz imigrantskih porodica.trebao si one debele zute pegave,ruzne iz engleske.
Nedelja 21.12.2014. 11:07
Ismail Brinsli, Rafael Ramos i Venđijan Lu... U Americi ponestaje Angloamerikanaca.. Ubistvo za svaku osudu, mada mi ovo više liči na islamski fudamentalizam nego na osvetu za ubistvo mladog cr nca, a vjerovatno je u potanju psihički bolesnik...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online