Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 31.10.2014.
09:31 >> 10:29h
jutarnji.hr A

Uhapšen "američki četnik"

Erik Frejn (31), poznatiji kao američki četnik, konačno je uhapšen posle sedam nedelja potere. Frejn je osumnjičen je za ubistvo policajca u Pensilvaniji.


Erik Frejn konačno u rukama policije
 

Zvaničnici su potvrdili da su ga uhapsili nakon informacije da se krije u magacinu na aerodromu pored Bak Hila.

"Pozvali su ga da izađe napolje i onda su ga opkolili", rekao je jedan od nadležnih za "Foks njuz" i dodao da nije bilo nikakvog incidenta tokom hapšenja.

Frejn je osumnjičen da je iz zasede snajperom 12. septembra ubio policajca Bajrona Diksona. U pucnjavi je ranio i policajca Aleksa T. Daglasa. U poteri za Frejnom učestvovalo je oko 1.000 policajaca, mnogi iz drugih američkih država. Troškovi operacije popeli su se na nekoliko miliona dolara.

Hvatanje Frejna, čije su se veštine preživljavanja u divljini upoređivale s Rambovim, jedva su dočekali i policajci i lokalno stanovništvo koje živi raštrkano po planinskom području koje je popularno kod turista i vikend-skijaša.

Naime, dok je trajala potera meštani morali da žive s pripadnicima specijalnih jedinica (SWAT) koji su kamuflirani šetali područjem sa psima, preletali helikopterima i krčili puteve vozilima. Škole su se zatvarale kad god je neko pomislio da je Frejn uočen u blizini. Uz sve to, stanovništvo i vlasti bili su u stalnoj neizvesnosti hoće li "američki četnik" ponovo napasti.

"Cela ova potera naškodila je i lokalnoj ekonomiji. Lov je zabranjen dok je Frejn na slobodi. To je za nas velika stvar, lov je jedna od glavnih stvari na ovom području", rekao je Džon Džuks koji s porodicom živi usred područja koje se pretraživalo.

Istražitelji veruju da je Frejn dugo planirao napad, ali i bekstvo u duboku šumu, kao i da je bio opremljen namirnicama za preživljavanje u skrivenim bunkerima u šumi. U međuvremenu je ostavljao i tragove policiji, opuške cigareta uvezenih iz Srbije, iskorišćene maramice ili pelene... Policija je pronašla i njegov lični dnevnik s opisom ubistva policajca Diksona.

"Uzeo sam pušku i upucao ga oko 23 sata. Pao je na pod, bio sam iznenađen koliko brzo. Ispalio sam dodatne metke u njegovu glavu i vrat. I dalje je bio miran. Drugi policajac prišao je ovom kog sam upucao. Kada je kleknuo nad kolegu počeo sam da pucam na njega i onda je skočio iza vrata. Mogao sam i dalje da vidim njegove noge...", piše između ostalog u dnevniku.

POVEZANE VESTI

Petak 31.10.2014. 21:44
Ништа ми сад није јасно? Ко је ухапсио Фрејна и гдје? Ево га на слици у наранџастом комбинезону као они злосрећници које у сред сиријске пустиње обезглављују они исламски фанатици....?!
Petak 31.10.2014. 14:23
"Pozvali su ga da izađe napolje i onda su ga opkolili"...??? Ja nisam neki strucnjak ali ja bi ga prvo opkolio pa bi ga tek onda zvao napolje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online