Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 15.10.2014.
09:32 >> 09:35h
Beta, Vestionline, b92.net A

Kako su strani mediji izvestili o incidentima na stadionu Partizana?

Strani mediji na udarnim stranama pišu o incidentu sa stadiona Partizana kada je zbog prljave provokacije Albanaca prekinuta utakmica kvalifikacija za EP 2016. godine.

Gne3v srpskih navijača posle provokacije Albanaca
 

Španski sportski dnevnik "Marka" objavio je na internet stranici da je fudbalski meč Srbija - Albanija u Beogradu prekinut "posle incidenta izazvanog letelicom koja je
stadion Partizana preletala s okačenom zastavom ’velike Albanije’, što je izazvalo gnev gledalaca" i pošto je došlo do sukoba igrača.

U izveštaju se navodi da su navijači na teren ubacili petarde i baklje i pokušali da uđu na teren pa je engleski sudija povukao oba tima u svlačionice i potom konačno prekinuo susret.

"Marka" dodaje da je "srpski igrač Stefan Mitrović uhvatio zastavu i oborio letelicu, zbog čega su ga napali nekolicina albanskih igrača i došlo je do koškanja".

Kako su hrvatski mediji pisali o prekidu?

Najtiražniji španski sportski list dodaje da je "ovaj susret smatran mečom najvećeg rizika zbog neprijateljstva dva tabora navijača i političke napetosti između dve zemlje zbog sukoba na Kosovu, srpske pokrajine s većinskim etničkim albanskim življem, koja je proglasila nezavisnost 2008.".

Ovo je prljavi albanski provakator, Sorošev saradnik!

"Zato je, po preporuci UEFA", navodi se u izveštaju, "odlučeno da se susret igra bez albanskih navijača, a srpski mediji su javili da je grupa navijača s Kosova došla u Beograd".

BBC: Dron nosio političku poruku

Britanski BBC navodi da je dron nosio "političku poruku", da je uletelo nekoliko baklji na teren, posle čega je arbitar Martin Etkinson naredio igračima da se povuku u svlačionice.

Belgijski mediji javljaju da je fudbalski susret Srbija - Albanija prekinut zbog incidenata koji su izbili pošto je iznad stadiona poleteo dron s okačenom zastavom
‘velike Albanije’, što je, kako ističe list "Soar", nacionalistički projekat za uključivanje u jednu državu albanskih zajednica Albanije, Kosova, Crne Gore, Grčke i juga Srbije.

"Dron, s takvom okačenom albanskom zastavom, je izazvao eksploziju gneva srpskih navijača na stadionu, među kojima je bio i srpski predsednik Tomislav Nikolić", piše "Soar".

Došlo je do sukoba među srpskim i albanskim fudbalerima, naveli su u izveštajima i list "Dernijer er" i drugi mediji na internet stranicama, "pošto je jedan srpski igrač uspeo da uhvati tu albansku zastavu, a navijači su bacali petarde i baklje".

Belgijski mediji prenose i da je Fudbalski savez Srbije odlučio da se meč odigra bez albanskih navijača.

Eurosport piše da se u svakom slučaju očekivao meč pun naboja, ali ne i kompletni haos koji je izazvao dron. "Svakako da je meč između Srbije i Albanije bio pun naboja i pre početka, ali je ulazak drona sa albanskom zastavom na teren izazavao opšti haos i tuču, kako na terenu, tako i na tribinama", prenosi Eurosport.

Italijanska Gazeta navodi da je na stadionu u Humskoj fudbal bio u 'trećem planu'.

"Tenzije, politika, pa tek onda fudbal... Tamo negde u pozadini. Bilo je jasno šta donosi meč dva rivala u grupi I, ali ono što se odigralo u Beogadu ne može ni da se zamisli", piše Gazeta.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 10:24
NE PRENOSITE LAZI B92 !!! VALJDA NEKO OD VAS ZNA PO NEKI STRANI JEZIK !!! PRENESITE STA PISE ENGLESKI GUARDIAN, DAILY MAIL... AMERICKI CNN, USA TO DAY... SIPTARE SU SVI PRIKAZALI KAO ZRTVE "SVIREPIH SRBA", ZASTAVU VELIKE ALBANIJE SU NEKI CAK POMESALI SA ZASTAVOM KOSOVA. NEKI PRVO PRIKAZUJU PALJENJE NATO ZASTAVE I POMINJU "OPRAVDANO" NATO BOMBARDOVANJE U SPASAVANJU "NEDUZNIH" ALBANACA I KOLIKO KOSOVARA IGRA U TIMU, NEGO REDOSLEDOM DOGADJANJA NA TERENU. OPET SU SE PROBUDILE ORKESTROVANE ZAPADNE LAZI, ZATO NEMOJTE OBMANJVATI NAROD !!! ALBANCE OPET PRIKAZUJU KAO ZRTVE, ZATO NE OBMANJUJTE CITAOCE !!!
Sreda 15.10.2014. 11:28
Dosta priče sa arbanasima. Benzin u ruke i paliti sve njihove radnje i kuće po Beogradu, pa nek se onda vesele.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online