Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 08.09.2014.
08:30 >> 12:24h
Srna, Beta A

Medvedev: Rusija bi mogla da zatvori svoj vazdušni prostor

Nove sankcije protiv Rusije u sektorima energetike i finansija mogle bi da izazovu asimetričan odgovor Moskve, kao što je zatvaranje vazdušnog prostora, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Da Rusija zatvori svoj vazdušni prostor, neke zapadne kompanije bi bankrotirale: Dmitrij Medvedev
 

"Zapad treba da se zapita da li su potrebne nove sankcije. Ako su sankcije povezane sa energetikom ili se radi o dodatnim restrikcijama našeg finansijskog sektora moraćemo da odgovorimo asimetrično, odnosno da zatvorimo naš vazdušni prostor", rekao je Medvedev za list "Vedomosti".

Država će pomoći Rosnjeftu

Vlada Rusije će pomoći ruskoj naftnoj kompaniji Rosnjeft pod udarom američkih sankcija zbog Ukrajine, rekao je Medvedev. Premijer je dodao da vlada "razmatra konkretne mere podrške" ovoj kompaniji.
"Neophodno je da grupa održi nivo proizvodnje zato što Rosnjeft najviše doprinosi budžetu", rekao je Medvedev za Vedomosti.

On je dodao da je nebo iznad Rusije i dalje otvoreno jer Rusija deluje na osnovu prijateljskih odnosa sa svojim partnerima.

Medvedev je istakao da bi u slučaju da Rusija zatvori svoj vazdušni prostor neke aviokompanije sa Zapada bankrotirale.

"To je loša opcija. Želim da naši partneri shvate da sankcije neće pomoći da se uspostavi mir u Ukrajini. Ovde je reč o inertnosti i, na žalost, spremnosti da se pribegne sili u međunarodnim odnosima", istakao je Medvedev, prenosi RIA "Novosti".

Novi paket sankcija koji su u petak, 5. septembra, potvrdili ambasadori zemalja EU, uključuje veća ograničenja pristupa Rusije tržištu kapitala, odnosi se i na odbranu, na robu za dvostruku vojnu i civilnu upotrebu i osjetljivu tehnologiju, a proširen je spisak imena ljudi čija bi se imovina blokirala i kojima bi se zabranilo izdavanje viza.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.09.2014. 09:18
DA LI JE OVO SRPSKI PORTAL ILI NIJE? MOLIM REDAKCIJU VESTI I MODERATORA DA OBRATI VISE PAZNJU NA PROVOKATORE POD IMENOM: NATO, BATAIZDEL, AMERIKA, VELIKA AMERIKA, EUJO,......... KOJI ZLONAMERNO PROVOCIRAJU VECINU CITAOCA "VESTI ONLINE", SIRE MRZNJU, VREDJAJU I OMALOVAZAVAJU SVE STO JE SRPSKO, RUSKO I PRAVPSLAVNO, A PORED TOGA VELICAJU USTASE, MUDZAHEDINE, FASISTE, UBICE, I RAZNE DRUGE NEPRIJATELJE SRPSKOG NARODA.
Ponedeljak 08.09.2014. 08:36
Ovde je reč o inertnosti i, na žalost, spremnosti da se pribegne sili u međunarodnim odnosima" Zapad korak po korak ide u SOPSTVENU SMRT i hitler i napoleon su pokusali al ovaj put misle" da kad se skupe " bice moguce..........GRDNO SE VARAJU ZAPAD CE DA GORI RUSSIJA IMA NACIN NIJEDNU NEPRIJATELJSKU RAKETU DA SPRECI!!!!!!!! ZAPADNE ZEMLJE CE DA LICE NA PAKAO........
Ponedeljak 08.09.2014. 09:07
Bravo ne neke nego mnoge avijo kompanije nek ugase avijo pevoz a štaćemo sa gasom naftom mercedesom pežovom. Kina je najavila da će podići 500% carine na uvoz auta iz EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online