Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 08.09.2014.
03:14
Vestionline A

Bjanka i beba stradali u ruševinama

Posle snažne eksplozije u kući u sidnejskom Rozelu, dogodilo se nažalost ono od čega su svi strahovali - pod ruševinama su poginule tri osobe, među kojima majka i njen jednogodišnji sin.

U petak, više od 24 časa posle nesreće u kojoj je prošlog četvrtka rano ujutro do temelja srušena dvospratna kuća, spasilačke ekipe pronašle su telo 30-godišnjeg Krisa Nobla. U međuvremenu, otkako se vratio s posla u noćnoj smeni, Džon O'Brajen je s nadom, ali i strahom, iščekivao vesti o ženi Bjanki i sinu Džudu, takođe zatrpanim pod ruševinama. U jedan popodne u petak, spasioci su izvukli još dva tela - majku i njeno dete.

Bjankin brat Džejms Keremelevski drži prodavnicu mobilnih telefona u zgradi do ove u kojoj su žrtve poginule. Brat i sestra i njihova familija Keremelevski inače su tesno povezani. Njih dvoje zajedno su vlasnici frizerskog salona u Ramsgejtu/Marubra koji je Bjanka vodila.

Bomba ili benzin?

Bivši istražitelj požara Ros Brogen kaže da strahovita eksplozija u kojoj su porazbijani izlozi udaljeni čak stotinu metara, ukazuje da je požar izazvan benzinom.
- Ljudi nemaju pojma kolika je snaga benzinskih isparenja - ističe Brogen, dodajući da je potrebno samo da se klikne na prekidač za svetlo da bi zapaljiva tečnost eksplodirala.
Sudski stručnjak Džejms Mandej kazao je da je požar bio tako razoran kao da ga je prouzrokovala bomba, što često ukazuje na prisustvo zapaljive tečnosti.

Nedaleko od mesta njene pogibije nalazi se čuvena buvlja pijaca u Rozelu. Prošle subote, njen menadžer Džina Albreht napisala je da je pijaca zatvorena. Za poslednjih 20 godina, samo je oluja mogla da spreči otvaranje ovog mesta koga su posećivale hiljade ljudi.


- Ovo je teško pogodilo čitav Sidnej, ne samo Rozel - kaže Džina.


Vlasnik susedne prodavnice kaže da je znao Bjanku kao vrlo srećnu osobu.


- Moja žena uvek se igrala s njenom bebom.


Iz ruševina je prvi iznet, sa ozbiljnim, ali povredama koje nisu opasne po život, Adil Kan, vlasnik prodavnice namirnica u prizemlju u kojoj se eksplozija i dogodila. On je na intenzivnoj nezi u bolnici i predstavlja ključnu osobu od interesa za istragu.


Kako je otkrio "Dejli telegraf", policija pregleda njegovo finansijsko poslovanje, a posebno je zanima šta je radio u prodavnici u četiri ujutro, više sati pre nego što je obično otvarao. Detektivi su došli do video-snimaka sa lokalnih objekata koji će im pomoći da prate njegovo kretanje u vreme oko eksplozije. Kan je, inače, pronađen ispod frižidera i delova zgrade, dozivajući za pomoć. Samo su mu ruke virile napolje. Njegova žena Naima je s njim u bolnici.

Sumnjivo vozilo

U vreme incidenta, viđen je jedan putnički automobil srebrne boje kako napušta ovo područje.
Komandir Klajv Ejnli kaže da još nisu ušli u trag vozaču.
- Pozivamo svedoke koji bi imali informacije. Traženje automobila je linija istrage koju treba da pratimo.
On smatra da će snimci iz kamera sa okolnih prodavnica biti vitalni za istragu.

Prodavnica im je otvorena krajem prošle godine, ali nije radila 24 sata dnevno. Istražni organi još ne mogu da kažu šta je tačno dovelo do eksplozije, ali se požar u kući tretira kao sumnjiv.


Komandir vatrogasne i spasilačke službe Tom Kuper izjavio je da je više od 50 vatrogasaca radilo na "delikatnoj, ciglu po ciglu" operaciji, tražeći Bjanku O'Brajen i njenog sina. On je kazao da ne može da potvrdi da li je požar izazvan plinom ili nekom drugom materijom.


- Sve što znamo jeste da je bila snažna eksplozija i to po šteti nanetoj prodavnicama preko ulice i onim do same zgrade.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.09.2014. 09:43
Greota za nevine duse......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online