Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 12.07.2014.
11:39
Beta A

Izrael nastavio ofanzivu, poginulo 120 Palestinaca

Izraelska ofanziva nastavljena je u subotu u Pojasu Gaze s novim vazdušnim napadima u kojima je poginulo više od 120 Palestinaca za pet dana vojne operacije pokrenutnoj u cilju obustave raketnih napada sa palestinske teritorije.

Nastavljena nova ofanziva Izraela u Pojasu Gaze, u vazdušnim napadima poginulo više od 120 Plaestinaca
 

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je pre početka jevrejskog šabata, dana odmora, da se Izrael protivi pritisku međunarodne zajednice za postizanje prekida vatre.

"Pritisak međunarodne zajednice nas neće sprečiti da uzvraćamo teroristima koji nas napadaju", rekao je Netanjahu.


Kopnena invazija Izraela na Gazu?

U telefonskom razgovoru s Netanjahuom, američki predsednik Barak Obama predložio je da SAD posreduju u uspostavljanju mira, izražavajući bojazan da će doći do eskalacije nasilja.

"SAD su spremne da utiču na uspostavljanje mira i prekida vatre postignutim sporazumom iz 2012. godine", saopštila je Bela kuća.

Vašington je dodao da i dalje smatra palestinski radikalni pokret Hamas, koji kontroliše Pojas Gaze, terorističkom organizacijom.

SAD su spremne da utiču na Bliski istok, "kako bi se obustavili raketni napada iz Gaze i Libana", dodala je Bela kuća.

Hamas planira napad na aerodrom u Tel Avivu?

U jutrošnjem napadu na Pojas Gaze poginulo je 16 Palestinaca i za pet dana ofanzive poginuo je ukupno 121 Palestinac, dok je više od 600 povređeno. U napadu su pogođene džamije i domovi pripadnika Hamasa.

Prema informacijama iz Izraela, Hamas i Islamska država Irak i Levanta gađali su međunarodni aerodrom Ben Gurion na periferiji Tel Aviva i upozorile međunarodne aviokompanije od opasnosti sletanja na izraelsku teritoriju.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 13:10
Zbog Racka koji je bio namesten oni su bmbardovali Srbiju tri meseca.Izraelci u roku od par dana ima da naprave na stotine mtrvih civila.Sta ono bi sa prekomerna upotreba sile-komandna odgovornost-Den-Hag itd......Ako je Milosevic bio kasapin Balkana sta je sada ovo sta je sa 600.000 hiljada civila u Iraku.Sta je sa 2 miliona hriscana izbeglica iz Iraka i Sirije.Te zapadne funjare koji tako svakog dana posecuju Beograd da nam trube ljudska prava neka se pokriju od stida.
Subota 12.07.2014. 13:33
Nema sankcija,nema kritika,znaci Izrael ima podrsku da jos zesce udara iako su vecinom civilne zrtve,slicno kao u Ukraini.Sada je vidljivo da nije bitno sta se radi,nego tko,ako mi je strana simpaticna za sve greske cu imati opravdanja i pokazivati samo ono pozitivno.Tko je jaci taj kaci i odredjuje pravila sta je ispravno a sta nije.Istu stvar dve osobe razlicito vide.
Subota 12.07.2014. 11:44
А бре људи направите један Кинески зид између Изреала и Палестинаца и тако неће моћи више да се гледају.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online