Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 08.07.2014.
19:08 >> 21:50h
Beta, Srna A

Gađan Tel Aviv, Izrael oborio raketu!

Izrael je oborio raketu ispaljenu na Tel Aviv, saopštili su vojni izvori. Zbog tog je izraelska vojska pozvala 40.000 rezervista za slučaj da odluči da pokrene kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze, prenose izraelski mediji.

Izraelska vojska se sprema da udari na Hamas (Foto: Arhiva)
 

Lokalne televizijske stanice prikazale su dim na čistom nebu iznad Tel Aviva neposredno posle oglašavanja sirena za upozorenje na napad iz vazduha. Izvor je istakao da je protivraketni sistem "Čelična kupola" oborio projektil koji su ispalili Palestinci samo nekoliko časova pošto je Izrael pojačao kampanju u Gazi, pokrenuti radi obustavljanja raketnih napada na jug jevrejske države.

U Jerusalimu sirene upozorenja od vazdušne opasnosti

U Jerusalimu su se u utorak uveče oglasile sirene upozorenja od vazdušne opasnosti zbog raketnog napada iz pojasa Gaze.

Dve slabe detonacije čule su se u centru Jerusalima ubrzo posle sirena, mada nije jasno da li se čula ekslozija od raketa ili od projektila za presretanje raketnog napada. Zasad nema izveštaja o žrtvama ili šteti.

Jerusalim se nalazi na oko 80 kilometara severno od pojasa Gaze gde je Izrael pokrenuo veliku ofanzivu protiv borbenog palestinskog pokreta Hamas.

Hamas je najavio napade duboko na teritoriji Izraela pošto je u napadima iz vazduha u Gazi poginulo šest osoba. Odluku je donela izraleska vlada pošto pokrenula veliku vazdušnu ofanzivu protiv palestinskog radikalnog pokreta Hamas.

Neimenovani predstavnik vojske rekao je Frans presu da vojska razmatra opciju kopnene ofanzive. "Vojska priprema seriju opcija, uključujući i kopnenu invaziju protiv Hamasa koji je na vlasti u Pojasu Gaze", rekao je predstavnik izraelske vojske i dodao da su sadasnsji napadi samo jedna faza u ofanzivi.

Vojska je navela da je iz vazduha i s mora napala 50 mesta u Gazi i da sprema kopnenu invaziju, da bi zauvek sprečila raketne napade Palestinaca na Izrael.

Raketnih napada je bilo više poslednjih nekoliko nedelja zbog napetosti posle ubistva tri mlada Jevrejina, za šta je optužen Hamas, i ubistva iz osvete jednog palestinskog mladića koje su priznali jevrejski ekstremisti.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.07.2014. 19:17
Isp...ise i sa ISISom, pa morat ce nakakav False flag da padne. Nemaju vremena, BRIKS jaca, Sangajska organizacija se siri. Ekonomija u raspadu, zlatni standard se vraca, medijski smrde..... A gde ces bolje zrtve nego Jevreje. Oni su i postavljeni tamo od strane cionista. Svi cekaju na jednom mestu.
Utorak 08.07.2014. 19:42
Једном ће арапи успети да протерају јевреје и куда ће они? По једном сценариу од мноштва,доћи ће на Космет који ће пре тога бити "очишћен"од шиптара.
Utorak 08.07.2014. 22:27
izrael treba da ih ZGAZII!! kako bi se vi ljudi moji ponasali kada bi vas nekogadjao raketama..pa sigurno nebi cutali..ratuju kao picke .rakete postavljaju kod civilnje objekte pa kad dodjiu izraelski avioni i skenju civile i posle izraelci zivotinje.mrss isti ste kao OVK a HAMAS a palestinci isti kurac!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online