Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 30.06.2014.
18:44
Beta A

"Evropa može biti mesto gde je moguća nada"

Italija će od sutra, 1. jula, kao nova predsedavajuća Evropske unije, prevashodno raditi na podsticanju rasta privrede, otvaranja novih radnih mesta, i na zaustavljanju ilegalne imigracije, a u vođenju poslova EU Rim će dati punu podršku i procesu uključivanja Zapadnog Balkana u strukture Unije.

Prioritet će biti rast privrede i zapošljavanje: Mateo renci
 

Program italijanskog predsedništva EU će u sredu u Evropskom parlamentu izložiti predsednik vlade u Rimu Mateo Renzi koji je poručio da "Evropa može biti mesto gde je moguća nada i da to možemo reći našoj deci".

Italijanski zvaničnici su nagovestili posebne susrete s predstavnicima zapadnobalkanskih zemalja koje pregovaraju o prijemu u članstvo, ili su u procesu stabilizacije i pridruživanja sa EU.

Prioriteti italijanskog upravljanja poslovima EU će, uz napore da se i velikim javnim iz fondova EU, i privatnim investicijama podstakne najvažnije od svega, a to su ekonomski rast, zapošljavanje i ekonomska konkurentnost, takođe biti u tom cilju upravo neophodne strukturne reforme, uključujući tržište rada.

Time bi se postepeno, "zdravim punjenjem budžeta" prihodima od rasta proizvodnje i potrošnje, smanjili budžetski deficiti i javni dugovi mnogih članica EU.

Prioriteti će biti i temeljite mere za sprečavanje priliva ilegalnih imigranata, naročito sa severa Afrike, znatno tešnje energetske povezanosti Evrope i smanjivanje zagađivanja prirodne sredine da bi se smanjile time izazvane pogubne posledice klimatskih promena.

Italijanski državni sekretar za Evropu Sandro Goci je izjavio da i nova Evropska komisija mora za glavne ciljeve postaviti privredni rast, smanjivanje nezaposlenosti, održivi rast i inovacije, naglasivši da se to mora ostvariti "podsticanjem realne privrede", dakle rasta proizvodnje.

Italija se, naročito zajedno s Francuskom, i na susretu vođa EU prošle nedelje izborila za to da se primene stroga pravila EU "pakta za stabilnost i rast" i to tako za podsticanje investicija za proizvodnju, uključujući sredstva Evropske investicione banke.

Goci je podvukao da se samo ulaganjem u inovacije, internet poslovanje i jačanje unutrašnjeg jedinstvenog tržišta može za 260 milijardi evra povećati bruto društveni proizvod EU.

Italijanski državni sekretar je upozorio da izostanak jedinstvene politike azila i odbrane spoljnih granica Unije omogućava međunarodnim kriminalnim mrežama da, naročito preko unutrašnji sukobima uzdrmana Libije, dovode na desetine hiljada ilegalnih imigranata na granice južnih država Unije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.06.2014. 19:33
mars u tri lepe EU....
Ponedeljak 30.06.2014. 19:02
Divno je zivjeti u nadi,otvaranje novih radnih mjesta,kako za koga,znam da za mene nakon 19 g. rada u IT,uskoro cu biti nezaposlen prvi put nakon ukupno 36 g. rada.
Utorak 01.07.2014. 03:07
...svi samo kenjaju nesto..a sve gore i gore..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online