Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Subota 28.06.2014.
17:41
Blic A

Skandal: Ovako Britanci vide Principa!

BBC je lansirao istorijski netačan i prilično prostački video, koji priču o Velikom ratu priča u vidu reperskog obračuna, tj. rep betla u hip hop stilu, kako se jedan komentator izrazio - u “očajničkom pokušaju da se dodvori ulici”.

Glavni akteri reprskog obračuna u videu televizijske kuće BBC
 

Pre tačno sto godina, nadvojvoda Franc Ferdinand ubijen je u atentatu - što je pokrenulo lanac događaja koji su doveli od I svetskog rata. Ali da li ste znali da ovaj austrijski aristokrata nije video atentatorov pištolj jer je upravo “ždrao svoju desetu bečku šniclu”? Ili pak da mu je "atentator Gavrilo Princip, član srpske terorističke organizacije Crna Ruka", “Izbušio dupe za svoju braću iz Crne Ruke”?

- Misliš da te se plašim? - pita Princip austrijskog cara Franca Jozefa.

- Imam dve reči za tebe: Duvaj ga! - dodaje Princip.

Pa, tako to prikazuje BBC, u petominutnom video-klipu u kome ključne ličnosti kompleksnih događaja koji su pratili izbijanje Prvog Svetskog rata ova zbivanja prikazuju u vidu reperskog obračuna - uz psovke, seksualne insinuacije i nacionalne sterotipe u hip-hop stilu.

Petominutni klip pun je psovki, seksualnih insinuacija i nacionalnih stereotipa
 

Klip je načinjen u okviru programa kojim BBC obeležava stotu godišnjicu početka I svetskog rata i stručnjaci su ga juče okarakterisali kao netačan, nezreo i očajnički pokušaj da se dodvori ulici i stekne popularnost kod tog profila publike.

U videu, snimljenom u produkciji kompanije Balista, glumci glume ličnosti kao što su britanski kralj Džordž V, ruski car Nikolaj II, i nemački kajzer Vilhelm II. Pritom izgovaraju stihove poput “Rusi, Mongoli, Turci, moje kurve, čuvajte se, prsti me na obaraču svrbe” (Car Franja Josif), ili “Imperijalci, hvalite se samo, francuske žabojede mrzite to znamo, a od vaše mornarice napraviću začin, za pitu od kupusa na švapski način” (nemački kajzer Vilhelm II).

Autor teksta je britanski komičar Li Henmen, a od kako je juče postavljen na Jutjub video je imao već 21.000 pregleda.

 

POVEZANE VESTI

Subota 28.06.2014. 17:58
Britanski idiotizam! Stalno se svađam s ljudima i čudim se našoj učmaloj omladini, šta im je to smiješno u britanskom humoru?! Pomislim, pa vi ste onda gori idioti od samih idiota, zvanih Britanci. Ništa smiješno nema u "humoru" Engleza. To je humor samo za hendikepirane jokširske svinje kao što je mentor Miće Jovanovića, gospodin Stiven Vud. Takvih je puna Britanija, naročito u javnom svijetu, što vidimo po bendovima gdje frontmeni napastvuju bebe, voditelji pedofili. Britanija s kraljicom žabom, baba-vješticom.
Subota 28.06.2014. 18:08
Zašto skandal? Dokle ćemo da se zaluđujemo mišlju da nas nemci, francuzi, i, naravno, najpoganiji među poganima, englezi nešto kao gotive? Mrze nas iz dna duše, svi redom, najradije bi nas zbrisali sa lica zemlje da mogu, a mi odolevamo i j..... im žene!
Nedelja 29.06.2014. 06:36
denny: i mi tebi ebemo mamicu i sve po spisku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online