Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.06.2014.
03:33
Vesti A

Melbrun za život bolji od Sidneja

Mogu u Sidneju da govore šta žele, ali je Melburn proglašen za treći grad na svetu po uslovima za život. Sidnej je 11, a Brizbejn 25. Ovo su rezultati tradicionalnog godišnjeg izbora koji vodi magazin "Monokl".

Melburn je proglašen za treći najbolji grad na svetu po uslovima za život


Prema tome, i Melburn i Sidnej izgubili su ove godine pomalo u očima sveta. Glavni grad Viktorije, naime, lane je bio drugi. Prvi je Kopenhagen, a drugi Tokio.


Šta je to što Melburn čini više gradom od Sidneja? Pre svega, ovaj grad stekao je dosta poena zbog nedavnih unapređenja javnog prevoza i niskog stepena kriminala. Istina, "Monokl" navodi da Melburn ima najveću stopu ubistava od 25 gradova na njihovom spisku.


- Melburn je dokazao da kafa i kriket nisu jedino što oni dobro pripremaju - navodi magazin.

Sidnej je pao za dva mesta, lane je bio 11. Kritike na njegov račun odnose se na ono za šta je Melburn dobio pohvale - javni prevoz. Takođe, cenu popularnosti Sidnej je upravo platio i zbog "zakona o fajrontu", uvedenog početkom godine, po kome se ograničava radno vreme i točenje alkohola u noćnim satima, a sve zbog zaustavljanja uličnog nasilja.

Pogrešni podaci

Ima i pogrešnih podataka. Na primer, tvrdi se da Sidneju uživa u 2.592 sunčana sata, dok zvanični podaci pokazuju, recimo na Aerodromu Sidnej, da je lane u Sidneju bilo 7,8 sati na dan ili 2.847 za godinu.
"Monokl", takođe, tvrdi da Sidnej ima samo 42 knjižare, iako imenici pokazuju da ih je najmanje 22 samo oko naselja Glib i znatno više po gradu.


- Sidnej ostaje slika Australije u svetu, i to lepa slika - navodi "Monokl".
Brizbejn je uvršten ove godine, jer mu je budući novembarski samit G20 dodao na rejtingu.


- Delegati samita otkriće suncem obasjanu destinaciju sa živim dešavanjima - navodi magazin.


Kako god, ali neki od pristupa "Monokla" nisu baš do kraja jasni. Tako, na primer, na rejting-listi nema mesta za London ili Njujork, a magazin tvrdi da se londonskoj policiji "ne može uvek verovati", a da to ničim ne potkrepljuje. "Monokl" izlazi u Londonu.


Kopenhagen je u anketi dobio priznanja za jednostavan način života i kosmopolitsku atmosferu, dok je Tokio prednjačio u hrani, umetnosti i šopingu.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.06.2014. 07:26
smesno :)))))))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online