Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 28.04.2014.
13:22
Pressonline A

Hitlerova služavka progovorila i svašta rekla

Služavka Elizabeta Kalamer (89) iz Austrije bila je jedna od 22 devojke koje su radile za poznatog diktatora Adolfa Hitlera. Nakon 71. godinu, rešila je da prekine ćutanje i otkrije tajne koje nismo znali o ovom diktatoru.

Elizabeta Kalamer, jedna od 22 devojke koje su radile za Hitlera

Elizabeta je davne 1943. godine slučajno naletela na oglas u novina gde je videla da se traži služavka. Ono što je zanimljivo to je da nigde nije bio navedeno da će njen budući gazda biti upravo Hitler, jer u oglasu nije bilo napisano kome je potrebna pomoć u rezidenciji.

Elizabeta otkriva da je Hitler imao problem sa slezinom i da mu je lekar zbog toga prepisao strogu dijetu, koje mu je bilo jako teško da pridržava jer je voleo slatkiše. Tvrdi da je diktator često "krao" keks i odnosio ga u svoju sobu jer nije mogao da živi bez slatkiša.

Elizabeta otkriva da Hitler nije razgovarao sa osoboljem i da im je bilo zaprećeno teškom kaznom ako ikada progovore javno o onome šta se dešavalo u Bergof palati.

Osoblju je bilo zabranjeno da mu prilaze, a samo oni koji su tu bili prisutni dugo godina imali su pravo da mu se obrate.

Ona se priseća da je Hitler voleo da pije čaj iz porculanskih šolja. Jednom je slučajno razbila jednu, pa je bila kažnjena nekoliko dana.

Zanimljivo je da se Eva Braun družila sa svim osobljem i predstavljala se kao gazdarica iako nije bila zvanično udata za Hitlera. Oslovljavali su je sa "Hajl miledi".

Ponedeljak 28.04.2014. 13:53
Jedan od najznacajnijih dogadjaja je odbijanje pakta sa hitlerom koji na prvi pogled i ako hipoteticno receno bi sprecijo genocid nad Srbima u genocidnoj ndh. Odbijanje je imalo posledice pod nazivom "kazna" na prvi pogled je taj pakt bijo jako atraktivan i od zivotospasujuceg karaktera. Pitanje se postavlja koliko je taj pakt drugaciji od sadasnje trke prema nacistickoj eu ? Ustvari dogovor sa hitlerovom-nemackom je bijo bolji no sadasnja budalastina, ucene, reforme, odricanje sopstvene teritorije, politike, cak nas ovi nacisti nateravaju da priznamo nekakve sankcije koje samo potpuno mozdano unistene osobe moze da prihvate.
Ponedeljak 28.04.2014. 15:56
Auuuu kakvih ovde bolesnika ima...vi sto pisete 88 i slicne gluposti ste sramota za Srbe i pljujete na sve zrtve 2 sv rata,a pogotovo Srpske!Slobodno promenite ime u ultra ustase jer tako i zvucite!
Ponedeljak 28.04.2014. 23:11
Bakica progovorila i svašta rekla....??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online