Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.03.2014.
02:34
Vesti A

Racijama protiv Komančerosa

Zajedno sa još dvojicom saradnika, Majk Mari, jedan od najuticajnijih vođa bajkerske bande Komančeros u Viktoriji, uhapšen je i sproveden u pritvor, tokom velike policijske istrage o poslovima bajkerskih bandi.

Foto: Ilustracija
 

U petak uveče, Majk Mari, Amir Džafić i Robert Morando su uhapšeni, a zatim sa lisicima dovedeni na vanredno ispitivanje pred sudiju za prekršaje Anet Stokmen, koje je održano u sedištu policijske stanice na Sent Kilda Roudu. Ovo ispitivanje usledilo je posle racija u njihovim kućama, klupskim prostorijama Komančerosa, te imanja koja se dovode u vezu sa članovima ove bande.

Najveća akcija u istoriji

Policijske racije u petak zapravo su nastavak koordinisanih akcija koje su usledile pošto je prošlog meseca pronađen eksplozivni gel, detonatori i eksplozvni predmeti tokom pretresa 63 imanja na širem području Melburna, a čiji se vlasnici dovode u vezu sa Komančerosima. Operacija Krosvings je najveća od akcija koju je policija izvela u istoriji Viktorije.

Sva trojica uhapšenih - Mari, Džafić i Morado, optuženi su za pokušaj sprečavanja policijske istrage, a policija ih tereti da su vršili pritisak na "žrtvu", da "preuzme odgovornost" za eksploziv koji je policija pronašla tokom racija u martu prošle godine.
Mari (36) iz Listerfilda Saut, takođe je optužen za posedovanje oružja, tri pištolja, steroida i municije.


Robert Morando (41) iz Nari Voren Sauta optužen je za pretnje sa namerom povređivanja, posedovanje steroida, a ranije je optužen za posedovanje eksploziva i steroida 2013. Policija ga tereti da je "žrtvi" pretio da će je rasporiti sečivom. Mari i Morando nisu tražili da se brane sa slobode.
 

Na udaru i Anđeli pakla

Nedelju dana ranije policija je izvršila i opsežne pretrese prostorija suparničke bajkerske bande Anđeli pakla, a tada su pronašli vojno oružje. Prošle godine policija je izvršila velike i opšežne pretrese klupskih prostorija Anđela pakla, a kao deo velikih istraga ilegalnih poslova kriminalnih bajkerskih grupa u Viktoriji.

Amir Džafić (31), poreklom iz Bosne, koji živi u Hampton Parku na jugoistoku Melburna, tvrdio je da mora da se brine o starim roditeljima, zbog čega je tražio da se brani sa slobode. Međutim, sudija za prekršaje je odbio njegov zahtev, pa je i on u pritvoru.


Nakon akcije, pomoćnik komesara policije Stiv Fontana izjavio je da je reč o velikom udarcu organizovanoj bandi Komančeros. Tokom akcije u petak uhapšena je i jedna žena, ali je ona puštena na slobodu do završetka istrage.


Iz kuće Majka Marija policija je odnela laptop i delove kućnog računara. Kako su novinari primetili, u otvorenoj garaži, tokom intervencije, nalazila se velika kolekcija prepariranih lovačkih trofeja, među kojima su bili lav, lavica, te glave drugih životinja.
Tokom akcije policija je pretraživala kuće i imanja u Melburnu, Hampton Parku, Nari Vorenu, Borniji, Halamu i Duharstu. Majk Mari, Amir Džafić i Robert Morando trebalo bi da se danas pojave pred Prekršajnim sudom.


Kako smo ranije pisali, teretana NitroGdžm, u vlasništvu Majka Marija, bila je izrešetana iz vatrenog oružja u septembru prošle godine, a veruje se da su iza napada stajali članovi suparničke bande Anđeli pakla. Policija je u petak pretresla i prostorije teretane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online