Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 27.09.2013.
09:14
jutarnji.hr A

Najrobi: Mazala se krvlju mrtvog dečaka da preživi

Radijska novinarka Sneha Kotari Mašru je jedna od srećnika koji su preživeli teroristički napad na Vestgejt šoping centar Najrobiju u Keniji. Da bi preživela, u jednom trenutku se namazala krvlju ubijenog dečaka pored kojeg se zatekla (da bi teroristi ako je vide pomislili da je mrtva).

Preživela pakao! Namazala se krvlju ubijenog dečaka pored kojeg se zatekla, da bi teroristi ako je vide pomislili da je mrtva
 

Kad je ubijanje počelo prvo je isključila mobilni telefon da zvonjava ne bi dovela ubice do mesta na kojem se skrivala. Nedaleko od nje u lokvi krvi ležao je ranjeni tinejdžer.

"Umočila sam ruke u njegovu krv, bilo je puno krvi. Dok sam to radila videla sam da upravo izdiše. Nastavila sam da razmazujem krv po sebi, prekrila sam lice kosom i legla praveći se mrtva", ispričala je Sneha i dodala da bi volela da zna ko je ubijeni dečak.

U ovom napadu somalijske terorističke grupe Al Šabab na tržni centar ubijeno je 72 ljudi, a policija još pregleda napola srušenu i požarom oštećenu zgradu pa se očekuje da će broj mrtvih biti veći. Ranjeno je 175 ljudi. Među žrtvama je najmanje 18 stranaca.

Al Šabab je preuzeo odgovornost za napad. Veruje se da je napad planirala i vodila Britanka Samanta Lutvejt, najtraženija žena na svetu, važna figura Al Kaide s kojom se Al Šabab ujedinio pre dve godine.

Kad su kenijska vojska i policija okončale petodnevnu opsadu Vestgejta i oslobodile taoce, procurele su informacije da je među ubijenim teroristima u zgradi i Samanta Lutvejt, ali na kraju je utvrđeno da je ona još na slobodi i Interpol je izdao poternicu za njom.

POVEZANE VESTI

Petak 27.09.2013. 10:09
U istoriji covjecanstva ubijanje civila kao ideologija i cilj a ne kao sredstvo za ostvarenje cilja odnosno ideologije je jedino postojalo kod ustasa, nacista i radikalnih islamista. Raduje me sto smo drugaicji od njih sto Srbi i po cijenu sopstvenog bioloskog opstanka nikada nebi to radili nikome. I da nemamo sveto pravoslavlje, svete predake, mucenisku pravoslavnu proslot po ovoj karakteristici Gospod bi nas poznao. Smiluj se Gospode na nas gresne i zastiti Srpski narod od ustasa, EU/USA nacista i radikalnih islamista.
Petak 27.09.2013. 10:23
Islam zlo
Petak 27.09.2013. 22:08
Alexsandar mora da je zaboravio Balkanski inace Jugoslovenski rat u Bosni ,Hrvatskoj ,,Kosovo ,i koliko civilni zrtva je pobijeno ,samo u Bosni se procenjuje na 200,hiljada civila,za ostale ne znam koliko je ubijeno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online