Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 04.09.2013.
09:00 >> 13:03h
Beta A

I Rusija za rat u Siriji?!

Na kojoj strani će završiti Rusi?! Predsednik Rusije Vladimir Putin je upozorio zapadne zemlje da ne preduzimaju jednostranu akciju protiv Sirije, ali nije isključio mogućnost da Moskva podrži rezoluciju UN kojom bi se odobrila upotreba sile protiv Sirije. Obustavljena je i isporuka raketa Siriji.

Postoji mogućnost da Moskva podrži rezoluciju UN ukoliko bude dokazano da je Damask koristio hemijsko oružje: Putin
 

Putin je u intervjuu agenciji Asošiejted pres i ruskoj državnoj televiziji Kanal jedan sinoć govorio o hipotetičkoj mogućnosti da Moskva podrži rezoluciju UN ukoliko "bude dokazano da je Damask koristio hemijsko oružje".

"Ne isključujem to ali želeo bih da vam skrenem pažnju na jedan apsolutno ključni aspekt. U skladu sa međunarodnim zakonom samo Savet bezbednost UN može da odobri upotrebu sile protiv jedne suverene zemlje. Bilo koji povod ili metod koji bi bio upotrebljen da opravda upotrebu sile protiv nezavisne suverene države je nedopustiv i može se samo tumačiti kao agresija".

Putin je takođe rekao da je Rusija obustavila isporuku raketa zemlja vazduh S-300 Siriji.

Putin je rekao da se nada da će on i predsednik SAD Barak Obama imati "ozbiljne

Obavezno:

Dobio podršku: Obama kreće u rat!

razgovore" u Sankt Peterburgu, gde će se 5. i 6. septembra održavati samit lidera grupe 20 privredno najjačih zemalja sveta (G20).

"Predsednika Obamu nije izabrao američki  narod da bi bio ljubazan prema Rusiji. I vašeg poniznog slugu nije izabrao ruski narod da bude ljubazan prema nekom. Mi radimo, raspravljlamo oko nekih pitanja. I mi smo ljudi. Nekad se jedan od nas razljuti. Ali želeo bih da ponovim jos jednom da globalni zajednički interesi čine dobru osnovu za nalaženje zajedničkog rešenja za naše probleme".

POVEZANE VESTI

Sreda 04.09.2013. 09:39
Rusi su prdnuli u cabar, igraju kako USA svira, samo se malo kao bune, kao stene kad zarezi a onda pocne da mase repom.
Sreda 04.09.2013. 09:46
A sta ocekujete da kaze "i ako je bilo napada sa hemiskim oruzjem necemo podrzati napad"? Nece biti nista od tog napada, tesko ce oni laznim izvestajima ubediti Ruse da je bilo toga. Pogotovo sto su oni verovatno i upoznati sa situacijom sta,ko, kako itd....Rusija pokazuje da postuje povelje UN-a ovim za razliku od drugih koji bi prvo napali pa dokazivali (primer Iraka , gde nisu ni nasli to zbog cega su ih napali)
Sreda 04.09.2013. 09:05
Neobicna koincidencija, da u trenutku kada je Amerika zvanicno objavila da napada Siriju, on, Putin pomislja da u UN podrzi napad, naravno ukoliko se dokaze da je Sirija, koristila hem. naoruzanje!? Vrlo moguce da su Rusiji dostavljeni dokazi o aktuelnim desavanjima oko napada hem. otrovima. Uprotivnom: zasto bi Putin ovako reagovao!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online