Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.05.2013.
02:22
Vesti A

Slanici napunjeni živom sodom!?

Petoro dece, mlađe od pet godina, nalazi se u grupi od 11 osoba koje su hospitalizovane pošto su u Zapadnoj Australiji ručali u restoranu brze hrane, pri čemu su zadobili opekotine usta i grla od žive sode koja je greškom zamenjena sa kuhinjskom solju.

Restoran brze hrane u kojem je 11 osoba, među njima i petoro dece, zadobilo opekotine usta i grla od žive sode koja je greškom zamenjena sa kuhinjskom solju
 

Od šestoro odraslih, povređenih tokom incidenta u restoranu "Chicken Treat" u Banburiju (južno od Perta), dvoje je zbog ozbiljnosti povreda izazvanih kaustičnom sodom helikopterom prevezeno u pertsku bolnicu na lečenje. Reč je o ženema u poznijim godinama kao i muškarcu starom oko 30 godina. Povređena deca zbrinuta su u bolnici gde su zadržana na lečenju.


Kaustična soda ili kod nas poznata kao "živa soda" najčešće se koristi kao deterdžent za razmašćivanje ili hemijsko čišćenje, a ta supstanca u dodiru sa kožom izaziva opekotine, a može da prouzrokuje i trajno slepilo ukoliko dođe u kontakt sa okom.


Forenzička policija najavila je istragu kako bi se utvrdilo kako su slanici umesto solju napunjeni živom sodom.


Poznati lanac brze hrane uputio je izvinjenje javnosti zbog incidenta, a pored interne istrage zaposlenih u nju se uključila i policija. Sa zaposlenim u restoranu u Bler ulici policija je obavila informativne razgovore, a lokal je bio zatvoren za posetioce u sredu.

Istraga

Policija Zapadne Australije potvrdila je da su njihovi detektivi iz Jugozapadnog regiona uključeni u istragu ozbiljnog incidenta, kao i istražitelji iz Komisije za bezbednost na radnom mestu.

 

Iz Hitne pomoći Sent Džon potvrdili su da ih je Ministarstvo zdravlja Zapadne Australije alarmiralo na slučajeve trovanja ljudi, a da je pojedinim posetiocima restorana pomoć ukazana na licu mesta. Prema rečima predstavnika Hitne pomoći, oni su u sredu oko 19 časova obavešteni da je jedan od zaposlenih u restoranu u Banburiju, greškom slanike napunio živom sodom.


Međutim jedan čitalac portal Pert Nonj tvrdi da je do trovanja došlo konzumiranjem prženog pomfrita, koji je nepažnjom "posoljen" živom sodom. Navodno grešku je napravio jedan tinejdžer koji tamo radi posle školskih časova.
- Moj rođak i njegov drug su helikopterom prevezeni u Kraljevsku bolnicu u Pertu. Sedmogodišnji rođak je zadobio opekotine usni, usta i grla - napisao je posetilac portala Perth Nonj.


Gospođa Li Kements iz Banburija primetila je da nešto nije uredu sa hranom, kada je u sredu uveče kupila piletinu za večeru koju je pojela njena trogodišnja devojčica.
- Pomislila sam da ima zapaljenje krajnika kada mi je rekla: "Mama ne osećam usta" - rekla je potresena majka za lokalne novine "Banburi Mejl".

 

Stanje povređenih

Načelnik zdravstvene službe za regionalni deo Zapadne Australije, potvrdio je medijima da među povređenima ima i dece.
- Deca su primljena u bolnicu u Banburiju zbog verovatnog kontakta sa kaustičnom sodom. Nakon pregleda šestoro je pušteno na kućno lečenje. Dve odrasle osobe su primljene u Banburi bolnici radi medicinskog posmatranja - rekao je predstavnik zdravstvene službe.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online