Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 16.12.2012.
17:35
Beta A

Dva oružana incidenta u Alabami, ubice likvidirala policija

Policija u saveznoj američkoj državi Alabama usmrtila je jutros dva osumnjičena lica nakon odvojenih incidenata sa upotrebom vatrenog oružja u kojima su poginula tri čoveka i ranjeno još nekoliko, uključujući policajce.

Foto: Ilustracija

Incidenti su se dogodili na 120 kilometara udaljenosti - prvi se desio u bolnici grada Birmingema, gde je naoružani čovek po imenu Džejson Lets ranio policajca i dva bolničara; drugi se desio u okrugu Klejborn, gde je neki čovek ubio troje ljudi.

U slučaju Džejsona Letsa (38), policija u Birmingemu je obaveštena da se u bolnici Sent Vinsent pojavio naoružani čovek. Dva policajca su odvojeno odgovorila na poziv i uhvatila su se u koštac sa Letsom, na spratu na kojem leže srčani bolesnici.

Jedan od tih policajaca je ranjen, drugi je Letsu došao glave.

Iz bolnice Sent Vinsent je saopšteno da je ustanova sada bezbedna, a da nega pacijenata nije bila prekinuta, a šef policije Birmingema je saopštio da se "u svetlu nedavnog masovnog ubistva u Konektikatu, previše ovakvih incidenata završi nezamislivom tragedijom".

Gotovo istovremeno, policija se istočno od Birmningema sukobila sa čovekom koji je, naoružan "kalašnjikovim", bežao od potere.

Potera je počela u okrugu Klejborn, blizu granice sa saveznom državom Dzordžija, gde je naoružani čovek po svoj prilici ubio svoju ženu i dvoje dece u slučaju porodičnog nasilja, rekao je lokalni šerif.

Trostruko ubistvo se dogodilo u gradiću Heflin, a komšije su pozvale policiju pošto su čule pucnje.Usledila je potera za osumnjičenim, koji je kolima bežao od policije
sve dok u mestu Oksford nije slupao svoje vozilo blizu veoma prometne
petlje na autoputu.

Potom je, kako je saopšteno, osumnjičeni izašao iz kola i pripucao na policajce iz "kalašnjikova", teško ranivši jednog. Njegove kolege su uzvratile na vatru ali je osumnjičeni uspeo da pobegne i da na obližnjoj petlji zaustavi i otme jedno putničko vozilo. Putnici su uspeli da pobegnu iz kola, kojim je osumnjičeni nastavio da beži
od policije do obližnjeg mesta Koldvoter. Tamo je slupao ukradeno vozilo u druga kola.

Osumnjičeni je ponovo posegao za "kalašnjikovim" dok je izlazio iz oštećenog automobila, ali su ga dva policijska specijalca ubila na mestu.U toku je istraga u Heflinu, Oksfordu i Koldvoteru, a ime osumnjičenog nije saopšteno.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.12.2012. 20:35
Evo ovako pocinje,sve vise i vise ce imati problema u svojoj kuci pa ce druge morati da ostave na miru,a onda ce svako da sredjuje stanje u svojoj kuci,a i po komsiluku...ocigledno je da su u SAD rodile budale k´o nikad.....
Nedelja 16.12.2012. 22:58
Став да људски живот ништа не значи, који преовладава у овој пропалој земљи, доноси овакве, описане резултате. Ови случајеви ће само појачати параноју па ће тек бити куповине оружја за одбрану... Зачарани круг ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online