Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 17.04.2012.
07:46
Beta A

Pohapšeni internet narko dileri

Policije više zemalja razbile su međunarodnu kriminalnu grupu koja je prodavala drogu preko interneta i imala oko 3.000 klijenata u SAD i 34 zemlje širom sveta, saopšteno je u SAD-u. Uhapšeno je 15 članova bande okrivljene za prodaju najrazličitijih droga, od marihuane do meskalina.

Narkotici prodavani anonimno preko interneta
 

Optužnica podignuta pred sudom u Los Anđelesu tereti osmoricu optuženih za upravljanje "Farmers marketom", koji je omogućavao dobavljačima droga, uključujući LSD, ekstazi i ketamin, da narkotike prodaju anonimno onlajn.


Oni su imali mušterije u 34 zemlje i prihvatali različite načine plaćanja, gotovinu i novčane transfere preko Vestern juniona i Pejpal, navodi se u optužnici. Od 2007. godine do 2009. godine bilo je više od 5.000 porudžbina droge u vrednosti većoj od milion američkih dolara.


Kao vođa grupe označen je Holanđanin, 42-godišnji Mark Vilems, koji je uhapšen u svojoj kući u Holandiji. Ostalih sedmorica optuženih uhapšeni su ranije u svojim domovima u Kolumbiji i američkim saveznim državama Ajova, Mičigen, Džordžija, Njujork, Nju Džersi i Florida.


Još sedam članova grupe uhapšeno je u Holandiji i saveznim državama Džordžija, Nju Hempšir, Pensilvanija i Nju Džersi, a zaplenjene su halucinogene pečurke, hašiš, LSD, marihuana i ekstazi. Optuženima preti kazna doživotnog zatvora.


Slučaj je pokrenut pred sudom u Los Anđelesu jer su sa tog područja neki redovni kupci droge i tajni agenti koji su kupovali drogu.


"Trgovina drogom sada obuhvata svaki kutak sveta, uključujući i naše kućne kompjutere, ali je toliko duga i ruka pravde", naveo je u saopštenju američki tužilac Andre Bajrote Džunior.


Grupa je koristila Tor internet mrežu koja omogućava anonimnost učesnika, a prvobitno je razvijena kao projekt laboratorije za istraživanja američke mornarice radi zaštite vladinih komunikacija.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.04.2012. 07:57
Ovamo kao hapse,a zajedno sa siptarima su u istom biznisu.Kako tumaciti da je od njihovg dolaska u Avganistan,promet drogom se utrostrucio!
Utorak 17.04.2012. 08:14
Droga je drzavni biznis na zalost,kao i oruzje i oni sto hapse, hapse u stvari konkurenciju i dilere koji nerade za njih.Zato ova posast i nemoze da se suzbije jer to svetski mocnici i ne zele jel nije se lako odreci velike zarade za financiranje ratova i ostalih osvajackih pohoda u svetu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online