Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 15.04.2012.
20:51
Beta A

Kralj u lovu na slonove, a Španija grca u krizi

Španski kralj Huan Karlos došao je u nedelju na udar kritika zbog skupog putovanja u Bocvanu u lov na slonove, u trenutku kada se država suočava s velikom finanskijskom krizom.

Huan Karlos (desno) u lovu na slonove: Za jedno putovanje u Bocvanu, zbog lova, potrebno je 44.000 evra, dva puta više od prosečne zarade u Španiji
 

Situaciju je dodatno pogoršala nesreća koja se desila na putovanju, zbog koje je kralj morao da operiše kuk. Doktori su rekli da se kralj dobro oporavlja, ali da neće moći da u potpunosti obavlja svoje dužnosti više od mesec dana.


Prema procenama objavljenim u španskim listovima, putovanja u Bocvanu radi lova koštaju više nego što većina Španaca zaradi za godinu dana. Za jedno putovanje u Bocvanu da bi ubio slona potrebno je odvojiti 44.000 evra, što je oko dva puta više od prosečne godišnje zarade, navodi dnevnik Pais.


Nezaposlenost u Španiji je skoro 23 odsto, a mnogi investitori strahuju da bi mogla postati sledeća država evrozone koja će tražiti međunarodni zajam.


Nesreća zbog koje je kralj morao hitno da se vrati kući privatnim avionom desila se u petak u regionu Okavango, u subotu ujutru mu je zamenjen kuk, a jutros je počeo da hoda sa štakama. List Mundo piše da je kralj obavestio vladu o svom putovanju tek kada se desila nesreća, nakon četiri dana lova.


Poslanik iz Ujedinjene levice Kajo Lara izjavio je da će u parlamentu pokrenuti pitanje o kraljevom putovanju, navodeći da je Huan Karlos pokazao "nedostatak etike" u trenutku kada mnogi mladi Španci ostaju bez posla.


Generalni sekretar Socijalističke partije Tomas Gomes rekao je da je vreme da šef države izabere između državnih odgovornosti i zavisnosti koja mu omogućava da uživa drugačiji životni stil".


To nije prvi put da je 74-godišnji Huan Karlos izazvao zabrinutost zbog svoje ljubavi prema lovu.


Guverner ruske Vologdske oblasti Vjačeslav Pazgaljov je u oktobru 2006. pokrenuo istragu zbog navoda da je španski kralj tokom boravka u Moskvi ubio medveda, nakon što je životinja bila nahranjena medom pomešanim sa vodkom i zatim puštena tamo gde je kralj lovio.

Nedelja 15.04.2012. 22:20
A kako bi bilo da njega neko upuca u lovu.Razumem da zivotinja pravi nekom stetu pa je onda ubiju a ovakvo ubijalje radi zabave me strasno nervira.Dobrovoljno bih se javio da polomim obe noge ovom kretenu od kralja.
Nedelja 15.04.2012. 22:31
Kakve veze ima španski kralj sa tim što je Španija u krizi? Čovek ide lepo na egzotična mesta a Španija je u EU i tamo joj se kroji sudbina, kako joj oni kažu tako će joj i biti, bio joj kralj u lovu ili ne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online