Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Petak 16.12.2011.
12:38
Smedia A

Protestovale masovnim dojenjem na ulici

Majke su namerile da odbrane svoje pravo da hrane bebe u javnosti, pa su organizovale masovno dojenje na sred ulice.

Žene traže svoje pravo da decu mogu da doje na javnim mestima
 



Toliko nas zasipaju pričom kako je dobro dojiti dete, ali kada se povede priča o tome gde i kako, svi se slažu da je to "privatan čin". Kao da bi žene trebalo da se zatvore šest meseci u kuću samo zato što je nečiji stomak previše osetljiv da vidi dojku uživo.

Majkama iz Brajtona očigledno je bilo dosta opšteprihvaćene dvoličnosti, pa su odlučile da organizuju masovno dojenje, demonstrirajući u centru grada da bi odbranile svoje pravo da hrane svoje bebe u javnosti, piše Dejli mejl.

Oko 40 majki, neke u pratnji svojih partnera, došle su u Brajton u Istočnom Saseksu, da podoje svoju decu pred kupcima koji su zbog Božića okupirali tamošnji tržni centar. Kler Džons-Hjuz (38) je, zapravo, organizovala demonstracije nakon što je doživela traumu od kritika posetilaca dotičnog centra samo zato što je dojila jednu od njenih kćeri prošle nedelje. Nju su verbalno napale četiri žene i jedan muškarac u njenom omiljenom vegetarijanskom restoranu posle hranjenja četiri meseca stara Kali.

- Jedna žena mi je rekla: "Bilo je veoma neprijatno gledati vas dok je hranite. Trebalo je da se bolje pokrijete!" Kada sam se usprotivila, drugi su se pridružili, a muškarac je rekao: "Trebalo bi da nosite peškir sa sobom!" Bila sam zaista šokirana, posebno zato što sam baš pazila da budem diskretna - opisuje incident Kler i dodaje. - Obično dobijete lepe komentare kada ste sa bebom, i nisam mogla da verujem da vodim takav razgovor. U njihovom svetu je potpuno neprirodno videti me dok dojim bebu.

Uprkos podršci drugog gosta, gospođa Džons-Hjuz je bila vidno potresena i dovedena do suza zbog incidenta.

- Kada su me konačno ostavili na miru, menadžer je došao da pita šta se desilo i bio ponižen kad sam mu rekla. Kada sam se malo smirila, setila sam se svih onih priča drugih žena koje su imale slična iskustva - priča Kler.

Potražila je podršku na internetu i ohrabrila druge žene da izađu na ulicu i javno nahrane svoje bebe. One se nadaju da će događaj dati malo sigurnosti majkama koje se osećaju nervozno u vezi dojenja u javnosti.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2011. 13:07
Te matore drtine verovatno rade(li) za neku kompaniju koja proizvodi mleko u prahu i hranu za bebe, jer jedino njima zbog profita ne odgovara ova pojava. Inace ovi nenormalni ljudi mogu da dodju u Srbiju, zemlju penzionera tu nece videti takav prizor posto nam je prirastaj katastrofalan.
Petak 16.12.2011. 14:59
Bebama je majčino mleko najbolja hrana, treba dojiti, ali kod kuće. To je ipak vrlo intiman događal
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online