Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 29.11.2011.
12:42
Vestionline A

Zimbabve: Žene siluju muškarce

Tri žene pojavile su se juče na suđenju u Harareu, prestonici Zimbabvea, pod optužbom da su kao članice organizovane kriminalne grupe silovale muškarce kako bi njihovu semenu tečnost iskoristile u obredima koji navodno donose ljudima bogatstvo.

Policiji je trebalo više od godinu dana da uhapsi pripadnice bande čija je aktivnost šokirala javnost. Državna televizija je u julu emitovala svedočenje jedne od žrtava, muškarca kome su tri žene u Harareu ponudile da ga svojim kolima prevezu dokle želi.

Strah zavladao među muškarcima autostoperima

"Jedna od njih mi je prosula vodu u lice, dok mi je druga ubrizgala neko sredstvo za podsticanje seksualne želje. Zaustavile su automobil i naterale me na polni čin, sa svakom po nekoliko puta, pri čemu su koristile kondome. A kad su završile, izbacile su me iz kola i ostavile kraj puta potpuno golog", ispričao je muškarac.

Optužnica od 17 tačaka tereti tri žene za težak seksualni napad, pošto zakon zemlje ne priznaje delo da žene siluju muškarce. Kada su uhapšene, pre tri meseca, u Gveruu, 275 kilometara južno do prestonice, u njihovim kolima pronađen je 31 upotrebljen kondom. One poriču optužbe i tvrde da su prostitutke, a kažu da nisu stigle da bace kondome jer su bile prezauzete.

Portparol policije izjavio je za BBC da istraga smatra da u zemlji postoji organizovana banda koja siluje muškarce. "Dobili smo izveštaje iz različitih gradova i pokrajina, a najveća aktivnost zabeležena je duž glavnih drumskih saobraćajnica. Tek treba da otkrijemo zašto se to dešava, a čuli smo spekulacije da je reč o tajnim obredima", izjavio je on i pozvao očevice ili žrtve da se jave policiji.

Inspektori pretpostavljaju da se sperma koristi u ritualima koji bi trebalo da donesu uspeh u poslu, a neki tvrde da se iznosi iz zemlje radi prodaje.

Klod Mararikej, kulturolog i profesor sociologije, kaže da se još nagađa za šta služi iznuđena sperma.

"Ovakav čin spada u domen obreda i magije, koji se graniče s tajnim društvima. Čak se i stručnjaci plaše da se uključe u istragu jer nisu sigurni da će ostati živi da bi mogli da objave šta su otkrili", rekao je on.

Iako su prve vesti o tome da žene siluju muškarce dočekne s nevericom, muškarci u Zimbabveu sada vrlo ozbiljno shvataju opasnost.

"Sada putujem samo autobusom, okružen sa mnogo ljudi. U privatne automobile ne ulazim, naročito ako u njima ima žena. Jer ovo se, izgleda, zaista dešava", rekao je jedan stanovnik Hararea.

Utorak 29.11.2011. 13:14
hahahha,nema potrebe biti clan bande ,ni jedan muskarac ne bi odbio kad bi mu zena trazila malo sperme.A mozda te zene banditi prodaju spermu za kozmeticke svrhe,mozda sam sinoc ne znajuci utrljala takvu kremu na facu hahahha.
Utorak 29.11.2011. 16:32
Dobićete razglednicu iz afričke zemlje safari, ZBOGOM ŽOHARI! Selim se u Zimbabve!
Utorak 29.11.2011. 13:40
to sve otkupljuju "vasko" i "zare2" vole crnacko seme pa to ti je...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online