Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.08.2011.
12:25
AAP A

Bajkerske bande dojadile Australijancima

Uprkos tome što se u Novom Južnom Velsu nije uspelo sa strožim zakonima protiv bajkerskih bandi, u Zapadnoj Australiji nameravaju slično - u narednih nekoliko nedelja, lokalni parlament dobiće nove propise na usvajanje. Državni pravobranilac Kristijan Porter kaže da su bajkeri problem "za svakog čoveka, ženu i dete u Zapadnoj Australiji", a zbog svog udela u trgovini drogom i ratu bandi.

"Finiksi" dočekuju svog člana u Adelejdu
 

Gospodin Porter izjavio je ovim da će se uskoro ovde početi sa primenom novog, strogog zakona protiv bajkera. Po njegovim rečima, nakon što je Vrhovni sud u Kanberi prošlog meseca odbacio sličan zakon u Novom Južnom Velsu, oni su onda u Zapadnoj Australiji preinačili svoj zakonski predlog tako da ne bi bio u sukobu sa Ustavom.


Pošto, međutim, novi propisi predviđaju da se cela grupa može proglasiti kriminalnom organizacijom, gospodin Poter najavljuje da njihovo usvajanje neće teći glatko. On veruje da će predlog biti podržan činjenicama o "Kofin čiters" i "Finksima" koji se bave trgovinom droge, proizvodnjom metilamfetamina, koriste se vatrenim oružjem i nasiljem koje se često pretvara u obračun dveju bandi.


Prvi deo zakona je, kaže on, način na koji sud može da odluči i proglasi grupu kriminalnom organizacijom. Drugi deo odnosi se na naloge o zabrani sastajanja članstva kao i veće kazne za članove uhvaćene u krivičnom delu.


Prošlog meseca, Vrhovni sud poništio je zakon koji je policiji davao ovlašćenja da od suda traži zabranu okupljanja članova bajkerskih bandi. Novi Južni Vels, međutim, ne odustaje. Premijer Bari O'Farel kaže da će pisati prvoj ministarki Džuliji Gilard sa zahtevom da se stane ukraj bajkerskim bandama koje deluju izvan zakona.

Doček za lidera


Policija Zapadne Australije priprema se za nove sukobe među bajkerima, a posle puštanja ove nedelje na slobodu Troja Merkantija, bivšeg člana "Kofin čitersa", a sada "Finksa". Kad je on, 2008. godine, prebegao u "Finks", a onda prebijen od članova svoje ranije grupe, došlo je do divljih sukoba između dve motociklističke bande koji nisu prestali do danas.


Merkantija je na izlasku iz zatvora Kasuarina čekao "odbor za doček" koji ga je smestio u dugačku limuzinu, a zatim prebacio na aerodrom da bi odleteo u Adelejd, gde "Finksi" imaju snažno uporište.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online