Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.03.2011.
11:07
Vestionline A

NATO bi napao Libiju, al' se plaši Arapa

Članice NATO-a nisu se još dogovorile o mogućoj vojnoj intervenciji u Libiji i bilo kakvo buduće rešenje mora biti pažljivo razmotreno, izjavio je sinoć američki sekretar za odbranu Robert Gejts.

Šta će Srapi uraditi kada vide američke trupe na svom Mediteranu, pita se NATO 

"Ne postoji jednoglasnost unutar NATO-a za upotrebu vojne sile", kazao je šef Pentagona na konferenciji za novinare sa načelnikom Združenog generalštaba američkih oružanih snaga, admiralom Majkom Malenom.

Ministar spoljnih poslova Francuske Alen Žipe upozorio je, u međuvremenu, da bi vojna intervencija NATO snaga u Libiji mogla da bude "krajnje kontraproduktivna".

"Ne znam kakva bi mogla da bude reakcija na ulicama arapskih gradova, ukoliko Arapi širom Mediterana vide NATO snage da pristaju na južnom Mediteranu", rekao je Žipe i ocenio da bi takva mera bila "krajnje kontraproduktivna".

"Pre nego što dođemo do te tačke, potrebno je da pojačamo pritisak da Gadafi bude oboren, on će biti oboren jer je već izolovan u Tripoliju", kazao je Žipe.

Ambasador Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin smatra da bi američka vojna intervencija u Libiji mogla da izazove rat.

On je upozorio da akcije, koje bi bile sprovedene u suprotnosti sa odlukama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, predstavljaju direktno kršenje međunarodnog prava, preneli su ruski mediji.

Rogozin je ocenio da su sankcije Libiji, koje je usvojio Savet bezbednosti, dovoljne da Gadafiju ukažu da primena sile protiv opozicije uznemirava međunarodnu zajednicu.

Portparolka Alijanse Oana Lugesku kazala je juče da se saveznici NATO-a aktivno konsultuju kako bi se "pripremili za svaku mogućnost" u vezi sa krizom u Libiji i dodala da bi opcija uvođenja zone "zabranjenog leta" morala da dobije podršku UN.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.03.2011. 11:22
Nece bre Englezi da ucestvuju, eno im svaki dan osvane nova afera o podmicivanju od strane Gadafijevog sina. Sada je na redu univerzitet koji je donirao kada je diplomirao. Naravno da je veza na univerzitetu bila zena Tonija Blera koji je i prodavao oruzje Gadafiju. Parola je da nece dozvoliti da "englesko oruzje ubija Engleze". Sa druge strane nesretni ameri znaju sta su napravili od Libana koji je bio Svajcarska mediterana. Francuzima se kosa dize na glavi od izbeglica koji upadaju linijom Alzir -Marselj. Jos malo pa ce im cela obala govoriti arapski. A moraju da ih prime iz humanitarnih razloga. Naslo se drustvo u nebranom grozdju. Nije islo brzo kako su mislili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online