Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 23.10.2010.
07:18
Vestionline A

Ljajić: Tajkuni mogu da budu u vlasti gde god žele

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da je "malo reći da je šokiran" povodom prelazak dvojice odbornika SDPS na stranu opozicije u skupštini Kosovske Mitrovice.

Glasovima 16 odbornika u četvrtak je u Kosovskoj Mitrovici došlo do smene opštinske vlasti, jer su dva odbornika SDPS dali podršku odbornicima Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS).


Do sada su vlast u skupštini opštine činili Demokratska stranka (DS), G17 plus, Socijalistička partija Srbije-Partija udruženih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija
(SPS-PUPS-JS), SDPS i Građanska inicijativa Olivera Ivanovića.

Rasim Ljajić


Ljajić je za beogradsku "Politiku" kazao da je ono što se desilo "gore od obične trgovine".


"Desilo se ono na šta sam upozoravao od kada je Ustavni sud doneo odluku da mandati pripadaju odbornicima, odnosno poslanicima", izjavio je Ljajić, koji je i ministar rada i socijalne politike.


"Takvim stavom praktično je omogućena legalizacija trgovine pod formom promene političkih uverenja. Svaki tajkun moći će bez izbora i bez političke stranke da učestvuje u vlasti gde god mu se svidi", dodao je Ljajić.


Ljajić je kazao da će SDPS pokušati da vrati mandate i obratiće se zbog ovog slučaja Upravnom sudu. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je, pak, kazao da je u ovom trenutku, kada je sever pokrajine pod lupom međunarodnih misija i organizacija i pod pritiskom privremenih institucija u pokrajini koje su formirali Albanci, promena vlasti u lokalnoj samoupravi u Kosovskoj Mitrovici najmanje potrebna.

Goran Bogdanović

Ministar Bogdanović je za Politiku kazao da je zasedanje opštine prekinuto i sve što je naknadno odlučeno, van zvaničnog dela sednice, nema zakonsko uporište.


"Apelujem na sve političke činioce u Kosovskoj Mitrovici da shvate ozbiljnost i osetljivost situacije i područja u kome žive, da razjasne situaciju, utvrde u skladu sa zakonom ko ima većinu u lokalnoj skupštini.", kazao je Bogdanović.


"Opozicija koja sada tvrdi da je preuzela vlast, takođe je do proteklih izbora vodila mitrovičku opštinu i tada se nije bavila pitanjima iz nadležnosti lokalne samouprave i životnim problemima građana, već visokom politkom.Posledice toga su, ako pogledate taj grad, vidljive na svakom koraku", istakao je Bogdanović, funkcioner DS.


"Onaj ko bude imao većinu predviđenu zakonom i procedurom, za nas će biti legitimna lokalna vlast", zaklkučio je ministar Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Subota 23.10.2010. 09:16
bogdanovic. posiptario se. i prica o ozbiljnosti situacije na kosovu i metohiji. nego, zasto njega ne hapse, reformisano pravosudje, nov zakon o huliganima. sta se ceka.
Subota 23.10.2010. 10:25
Pa Ljajiću, da li si ti normalan? Pogledaj sa kim si u vlasti. Hajde reci ko od njih nije lopov? Šta drugo da rade pošteni ljudi nego da beže od lopova i prodavaca države. Jeb*š takvu lopovsku koaliciju. Bolje ti je bilo da si se ti sam prešaltao, pre nego su ti pobegli odbornici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online