Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 01.05.2019.
21:53
Vestionline, Tanjug A

"Đilas je Srbiju doveo pred bankrot"

"Oligarh u odelu političara i jedini gradonačelnik Beograda koji je doveo prestonicu Srbije pred bankrot nastavlja da iznenađuje svojim bezobrazlukom i drskošću", kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar u odgovoru na izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

N. Đurović
Zlatibor Lončar (Foto:Arhiva)

Izjavu Đilasa da je Lončar poredeći plate zdravstenih radnika u 2009 i 2019. zaboravio na inflaciju i kurs evra, a u kom bi slučaju povenje bilo sa 533 na 590 evra, ministar tumači kao priznanje Đilasa da su plate ipak porasle ali kao demantovanje sopstevene jučerašnje izjave. 

- Osim što je, konstatujući da su plate zdravstvenih radnika ipak rasle od 2012. do danas, demantovao sebe i svoju jučerašnju izjavu, Đilas je danas potvrdio i ono što građani dobro znaju, a to su stabilan i čvrst kurs dinara u odnosu na evro i minimalna inflacija od 2012. do danas - navodi Lončar u izjavi dostavljenoj Tanjugu i dodaje da će vlast nastaviti da gradi stadione, kliničke centre i bolnice, gondole, da obnavlja muzeje... 

Za sve to, kako je naveo, vlast ne mora da podiže nepovoljne strane kredite da bi usplatila penzije i plate, kako je to bilo u Ðilasovo vreme.

Lončar kritikuje Đilasa zbog toga što se, kako kaže, usuđuje da komentariše stvari na koje je i te kako mogao da utice dok je bio na vlasti, ali se, dodaje, u to vreme nisu gradile nove bolnice, nabavljala savremena medicinska oprema i lečili oboleli od retkih bolesti, niti su zdravstveni radnici mogli da se nadaju boljem polozaju u društvu. 

Tada su, kako navodi, jedino rasle njegove kompanije i njegov lični račun, uz opasku da naknadna pamet i briga Ðilasa o građanima Srbije neće da ga poštedi odgovara na pitanja koja nikada nije dao, a među njima su i koliko je zaista koštao Most na Adi i koliko bi plate zdravstvenih radnika bile veće da nije višestruko preplaćen ili koliko je koštala rekonstrukcija Bulevara revolucije i zašto je dozvolio da njegov gradski menadžer završi u zatvoru zbog toga?...

Lončar pita Đilasa i da li je možda usmerio svoje napore na izgradnju Kliničkog centra Niš (sredstva odobrena jos 2006.) ili na Onkologiju 2, te na nove akceleratore ili na lečenje dece u inostranstvu, te dodaje da Ðilas ne treba da računa da će uskoro biti u prilici da parama građana Srbije ponovo bogati svoje firme i svoje džepove.

- Jednostavno, narod ga više ne želi. Posledice njegove vlasti su još mnogo bolne - zaključuje.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas kazao je u izjavi za medije da ministar zdravlja pokušava da opravda položaj zdravstvenih radnika u Srbiji poredeći plate lekara u 2009. i 2019. godini i tvrdeći da je mesečna zarada lekara porasla sa 50.000 na 69.000 dinara, a da pri tome zaboravlja na inflaciju i kurs evra, u kom bi slučaju "shvatio da je plata lekara porasla sa 533 na 590 evra, a medicinskih sestara sa 321 na 355 evra".

POVEZANE VESTI

Sreda 01.05.2019. 22:42
"...pred bankrot ..." Па Срби би били најсрећнији народ на свету кад би Ђилас био једини који вуче Србију у банкрот.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online