Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.04.2019.
14:55
Tanjug, Vestionline A

Brnabić: Na mitingu poslata poruka zajedništva

Miting podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kome je juče u Beogradu prisustvovalo 150.000 ljudi, bez sumnje je najveći miting u Srbiji u poslednjih ne znam koliko decenija, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, istakavši da je najznačajnije to što je sa njega poslata poruka zajedništva.

EPA/Koca Sulejmanovic
Ana Brnabić

- Poslata je poruka zajedništva, ne samo u Srbiji, da je došlo vreme da stavimo tačku na sve podele, pre svega tačku na one koji nas dele, već na zajedništvo Srba i u regionu. Kao što je predsednik Republike rekao u svom govoru da nismo ni protiv koga, da ne predstavljamo opasnost za region, ali da bi ostali trebalo da iskažu poštovanje i da kažu da bez ikakvog straha svi Srbi u zemljama smeju da kažu da su Srbi - rekla je Brnabićeva na televiziji Pink.

Ona je istakla da joj je izuzetno drago što su se na jučerašnjem skupu pojavili ljudi iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije i čitavog regiona, a dodaje da je stigla i podrška Srba iz Mostara.

- Čini mi se da je bio jedan važan i veliki dan za Srbiju, sve naše građane i Srbe u regionu, kao i za sve one koji su bili dovoljno otvoreni i neostrašćeni da čuju šta smo tamo pričali - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, na mitingu je poslata poruka koju Vučić pokazuje delima još od 2014. godine.

- To je da pazimo na našu prošlost i tradiciju, da konačno imamo snage i hrabrosti da kažemo kada je izvršena agresija na Srbiju, a da to kažemo na način tako da jačamo partnerstvo sa zapadnim silama koje su izvršile agresiju. Upravo zbog te iskrenosti, kako građani Srbije to cene, cene i svetski lideri. Srbija u tom smislu jeste pouzdan partner - rekla je srpska premijerka.

Tek kada je Vučić postao predsednik Vlade, Srbija je krenula da na jedan ozbiljan način obeležava zločine u hrvatskoj akciji "Oluja" 1995. i zločine u ustaškom logoru Jasenovac u Drugom svetskom ratu zajedno sa Srbima u Republici Srpskoj i Hrvatskoj.

- Prvi put imamo značajne datume za Republiku Srbije, i one pozitivne i one tužne datume koje obeležavamo država - rekla je Ana Brnabić.

Ona je rekla i da kada se država pravi, pravi se od svih elemenata i važno je da se razmišlja i o ekonomiji, državnoj upravi, efikasnosti državnog aparata, da se radi na reformama u oblasti vladavine prava, obrazovanja, digitalizacije, itd.

- Važno je i kakav signal vi kao država i državni vrh šaljete svim vašim građanima, pa na kraju krajeva i svima u regionu. Od 2014. godine Aleksandar Vučić vuče sve te stvari na jedno mesto, da imamo ozbiljnu državu, koju svi naši partneri uvek i u svakom trenutku pre svega poštuju. Ja imam ogromno poštovanje za taj rad. Mislim da to iziskuje ogromno vreme, ogromnu energiju i da svaki dan date sve od sebe i da pazite na svaki segment našeg društva, od građana do institucija, ekonomije, društva, politike, vladavine prava, svega - rekla je premijerka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online