Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.04.2019.
00:17
D. Dekić - Vesti A

U klinču razum i ludilo

Srbija se ustalasala i pre talasa protesta opozicije i mitinga vlasti. Tabloidi teškim rečima podižu temperaturu, Savez za Srbiju najavljuje probijanje mogućih blokada na putevima, a vlasnik TV Pink Željko Mitrović da će demonstrante častiti muzikom velike snage.

Tanjug
Parole i obećanja: Transparent na zgradi TV Pink

Okupljanja kreću 11. aprila u Novom Sadu, kada će pristalice vlasti pozdraviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje Budućnost Srbije i dan kasnije će protestom 1 od 5 miliona, pa 13. aprila opozicionim mitingom "cele Srbije" u Beogradu.

U prestonicu je predsednik države, 19. aprila, pozvao građane iz cele Srbije rečima: "Dođite u Beograd da im pokažemo šta je Srbija poštenih i vrednih ljudi", a gradonačelnik Zoran Radojičić najavio za isti taj dan obeležavanje dana kad je knez Mihailo Obrenović 1867. od Turaka dobio ključeve grada.

Ukoliko vlast 13. aprila, kako je rekao predsedavajući SzS lider pokreta Dveri Boško Obradović, postavi blokade na putevima, biće probijene. Dodao i da je interesovanje za miting ogromno, i najavio da ljudi dolaze vozovima, redovnim autobusima, kolima...

List "Danas" je objavio da organizatori protesta u gradovima Srbije već osećaju indirektni pritisak vlasti jer autoprevoznici ne pristaju lako da svojim autobusima voze građane u Beograd,

- Kad neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu - poručio je vlasnik Pinka i najavio je da će pokrenuti turneju Stop nasilju, samo ljubav i U stopu pratiti demonstrante i puštati im muziku.

- Upravo se spremaju posebni kamioni za oko 500.000 vati snage, devet decibela više nego pred Pinkom - naveo je Mitrović u saopštenju i dodao da će on kao "di džej Žeks" puštati muziku.

Mnogi strahuju šta će se desiti ukoliko Mitrović ostvari svoju nameru u uzavreloj atmosferi koja se očekuje na protestu i nadaju se da će prevladati razum. Demonstracije su nagnale šefa odborničke grupe naprednjaka u beogradskom parlamentu Aleksandra Mirkovića da preda više pitanja. On je rekao da građane zanima da li su protesti prošlog četvrtka i subote bili prijavljeni, ko ih je organizovao, da li je pravobranilaštvo povelo postupak, kolika je šteta i ko će je platiti.

Poručio je i da će SNS nastaviti da se bori za građane Beograda koje je pozvao da "ne nasedaju na provokacije Đilasa, Obradovića i Jeremića".

Da je opozicioni skup 13. aprila prijavljen policiji i gradskoj upravi, tvrdi predsedavajući SzS Boško Obradović.

- Naši protesti će, kao do sada, biti mirni, nenasilni i dostojanstveni, ali odlučni - kazao je Obradović i dodao da očekuje poziv direktora policije ili nadležnog načelnika da razgovaraju kako će omogućiti bezbednost svih građana i "sprečiti provokatore kao što je Željko Mitrović".

Plan protesta nepoznanica

Savez za Srbiju je saopštio je da vlast nije ispunila nijedan njihov zahtev i da odbija dijalog o tim zahtevima, zbog čega će održati protest ispred Narodne skupštine, 19. po redu i očekuju dolazak velikog broja građana iz cele Srbije.

Od početka protesta, kad su tražili fer izborne uslove i slobodne medije, zahtevi su se uvećali pa se traže ostavke predsednika države i premijerke. Sad opozicija ne saopštava plan za protest 13. aprila, niti da li se ostaje pri tim zahtevima i šta će biti ukoliko oni ne budu ispunjeni.

Stari grad brani prestonicu

Čelnik opštine Stari grad Marko Bastać je sa zaposlenima u ovoj beogradskoj opštini izašao na Trg republike u znak protesta zbog radova u centru grada. Bastać je i proteklog vikenda sa aktivistima SzS u Kolarčevoj ulici bio akter sportskih dešavanja s ciljem "oslobađanja" centra Beograda od "štetnih" projekata gradske vlasti.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online