Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.03.2019.
11:39
Tanjug, Vestionline A

Vučić: Do investicije došli trnovitim putem

U Zrenjaninu počinje gradnja kineske fabrike "Šangdong Linglong", koja će, prema najavama, zaposliti 1.200 radnika, proizvoditi 13 miliona guma godišnje.

Tanjug
 

U fabriku je uloženo 800 miliona evra.

Svečanosti polaganja kamena-temeljca prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ministar privrede Goran Knežević, ministar finansija Siniša Mali, ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ambasadorka Kine Čen Bo, članovi pokrajinske vlade i predstavnici Grada Zrenjanina i kompletnog menadžmenta kompanije "Šandong Linglong Tajr".

Izgradnja fabrike guma u Zrenjaninu promeniće sliku tog grada, Banata i Srbije, navodi Tanjug.

Fabrika će biti najveća do sada u Srbiji, s površinom od 500.000 metara kvadratnih, a njena izgradnja u Zrenjaninu, pre oceni premijerke, pokazatelj je odličnih odnosa izmedju Srbije i Kine i povoljnog poslovnog okruženja u našoj zemlji.

"Šangdong Linglong" zapošljava 13.000 ljudi širom sveta i nalazi se na 20. mestu po proizvodnji guma u svetu i na 3. mestu u Kini.

Predsednik Srbije Aleksandra Vučića izjavio je na svečanosti postavljanje kamena temeljca za fabriku guma “Šandong Linglong” u Zrenjaninu da je to najveća investicija u Vojvodini vredna više od 800 miliona evra i da će ogromnu korist od te fabrike imati cela Srbija.

Vučić je tako započeo posetu Srednjobanatskom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Naglasio je da je dovođenje Linglonga u Srbiju veliki uspeh i sreća za našu zemlju i da će pogoni te fabrike doneti ogroman napredak.

Napomeuo je da smo do te investicije došli "trnovitim putem" i da Srbija nije bila prva na listi izbora te kineske kompanije.

- Gospodin Vang je bio veoma težak čovek za pregovore, ali borili smo se iz dana u dana želeći da pokažemo da je Srbija pravo mesto za Linglong i da je ta kompanija pravi izbor za nas. Bez našeg prijateljstva sa predsednikom Kine Si Đinpingom, koji je naš prijatelj i brat, pošto je spasao 5.000 radnih mesta samo u Smederevu, ne bismo mogli da napravimo kontakt sa Vangom - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je zahvaljujući Siju Srbija uspela da uspostavi dobar kontakt sa Linlongom i da im predoči da nudimo najbolje uslove Kineska fabrika "Šangdong Linglong" će, prema najavama, zaposliti 1.200 radnika, proizvoditi 13 miliona guma godišnje i u koju će biti uloženo 800 miliona evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online