Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.03.2019.
15:50
Vestionline, Tanjug A

Maljević: Ne želim sa Obradovićem u slobodu; Obradović: Poistovetila se sa Vučićem (FOTO,VIDEO)

Rasprava između glumica Bojane Maljević, učesnice protesta "jedan od 5 miliona" i Boška Obradovića, lidera "Dveri" nastavljena je i danas, kada je je glumica izjavila da se nije distancirala od građanskih protesta, već od Boška Obradovića i njegovih fašističkih stavova, a Obradović, jedan od lidera Saveza za Srbiju (SZS) odgovario da ne razume zašto se Maljevićeva takvim komentarima poistovećuje sa Aleksandrom Vučićem.

youtube/n1
Bojana Maljevi' na gostovanju na N1

Objašnjavajući tvit u kojem je navela: "Sa Boškom u RTS - neka hvala, kojim je reagovala na upad dela učesnika prostesta ''''1 od 5 miliona'''' u zgradu RTS, Maljević je za TV N1 rekla da se nije distancirala od građanskih protesta, već od Obradovića sa kojim,kaže, ne može da pristane da osvaja slobodu.

- Napisala sam ga kada je Boško Obradović bio sam na ulazu u RTS. Ne mogu da pristanem na to da slobodu osvajam sa čovekom koji ima ovakve stavove - rekla je za N1 Maljević.

Glumica smatra i da građani moraju da se distanciraju od takvih poteza opozicije koji, prema njenim rečima, štete svima, a korist donose samo Obradoviću i Aleksandru Vučiću.

Maljević je ocenila da je dosta rađeno da se imidž mirnih protesta naruši i naglasila da je radikalizacija potrebna,ali na nenasilan način. 

- Važno je da se u tome istraje. Taj Boško nije uhapšen, uhapšena su neka deca. Mislim da je to doslovno strašno. Takvih stvari može da bude sve više. Kada su protesti nenasilni i kada izražavaju svoje nezadovoljstvo na drugačiji način, do toga ne može da dođe - rekla je Maljević koja se posle tvita o Obradoviću našla na meti kritika i uvreda na društvenim mrežama.

- Nije napad na mene nešto što može da me poremeti, iznenadila me vulgarnost - kazala je glumica.


Govoreći o Obradovićevim stavovima, citirala je i njegov tvit kojim je reagovao na presudu Radovanu Karadžiću, u kome navodi da presuda Karadžiću nije ništa drugo nego nastavak NATO bombardovanja drugim sredstvima.

- Ne priznajem antisrpski Haški sud niti njegove presude - piše Obradović u svom tvitu koji, prema mišljenju Bojane Maljević, mnogo govori o njegovim stavovima koji nisu nepoznati javnosti. 

- Nema potrebe da citiram sve njegove izjave na osnovu kojih sam ja, i ne samo ja, zaključila da ima fašističke stavove ili podržava osvedočene fašiste iz istorije - navela je Maljević.

Na kritike Maljevićeve, Obradović je reagovao na Tviteru, ali i na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini gde je rekao navodeći da ne razume zašto se ona na taj način poistovećuje sa Vučićem i izneo tvrdnju kako fašizam postoji kod Vučića.

- Mi smo antifašisti i baštinimo antifašističke metode - tvrdi Obradović i dodaje da je zato i tužio Vučića. 

Obradović je rekao kako Bojani Maljević ništa ne zamera i pozvao sve da prestanu sa ružnim komentarima na njen račun. 


 

Obradović se prethodno na Tviteru osvrnuo na prozivke glumice i napisao da je bio zaljubljen u nju sa 18 godina zbog, kako je naveo, kultnog filma "Ni na nebi ni na zemlji" - manifesta svih naših moralnih i društvenih propasti. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online