Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.02.2019.
11:03 >> 14:29h
Vestionline, Tanjug A

"Za 6 do 8 godina brzom saobraćajnicom do Rumunije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Južnobanatskog okruga.

Tanjug
Vučić je obisao deonicu izgrađenog puta Opovo - Debeljača

Danas obilazi Pančevo, Kovin, Opovo, Vršac, Belu Crkvu i Banatsko Novo Selo.

Vučić je najavio u Vršcu, tokom posete Južnobanatskom okrugu, da će u narednih šest, sedam ili osam godina biti završena brza saobraćajnica sa "dve plus dve trake", Pančevo - Vršac - do rumunske granice, duga 86 kilometara.

- Čekamo Rumune da nam kažu da li će da grade autoput ili će da ostane na brzim saobraćajnicama - rekao je Vučić novinarima u Vršcu. 

Vučić je sumirao sve "tačke" na kojima se valja angažovati, te istakao da je tokom ove kampanje čuo šta sve i gde precizno treba uraditi da bi se olakšao i unaporedio život građanima. 

Istakao je značaj autoputa Beograd - Zrenjanin, od Pupinovog mosta, u dužini od 56 kilometara. 

Kako je rekao, pregovara se sa Kinezima, a cena tog autoputa bila bi oko 280 milina evra. 

Pomenuo je i izgradnju autoputa od Zrenjanina do Novog Sada, koji bi takođe koštao oko 250 miliona evra. 

- Dakle, vrednost je ukupno 530 miliona evra - ukazao je predsednik. 

Naveo je da će se raditi i na daljoj rekosntrkciji železničke pruge, te podsetio da je urađena glavna stanica u Pančevu. 

- Sada vozovi idu briznom između 60 do 90 km na sat, na pruzi Pančevo - Vršac. Renoviraćemo prugu za brzine do 120 km na sat - istakao je predsednik. 

Ukazao je na značaj puta Opovo - Debeljača, jer je, kaže, važan i za druga mesta, poput Kovačice, koji će biti završen u narednom periodu. 

Predsednik je napomenuo da je zadovoljan jednom stvari u Južnobanatskom okrugu - dolaskom nemačke firme ZDF u Pančevo, koja je, kaže spas za taj grad, koji će doneti ogromnu novi kvalitet. 

Ipak, istakao je da mnogim stvarima nije zadovoljan, te da je potrebno da se pronađu manji investitori i da se na taj način, ali i kroz infrastrukturne projekte, pomogne Opovu, Beloj crkvi, Alibunaru, Plandištu, Kovinu... 

- Svuda nam nedostaje taj još jedan prozivodni pogon, iako sam otvorio više od 100 farika. Nije dovoljno. Srbija nije mala, ali kao da nam treba još toliko da bi ljudi mogli da budu sigruniji i da imaju stabilan posao. Zadovoljan sam što mogu da vidim nedostatke, šta moramo da popravljamo, da radimo efikasnsnije, da se suočimo sa problemima. Uvek je dobro da možete takve stvari da radite - rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brinemo o Opovu kao što brinemo o celom Južnom Banatu. #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on Feb 10, 2019 at 1:09am PST

Posetu Južnobanatskom okrugu predsednik Vučić će nastaviti obilaskom dela izgrađenog puta Opovo - Debeljača, a zatim će posetiti i Banatsko Novo Selo, Vršac, Belu Crkvu, Kovin i Pančevo.

Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" započeo u četvrtak dvodnevnom posetom Pčinjskom okrugu. 

Tanjug
Obišao je Dom zdravlja u kojem je zaposleno 70 ljudi, od kojih 20 lekara specijalista

Kako je ranije najavljeno, u okviru kampanje predsednik će obići 29 okruga.

Vučić je obišao u okviru posete Južno-banatskom okrugu, deo izgrađenog puta Opovo-Debeljača. 

Izgradnja lokalnog puta Opovo-Debeljača započeta je 2011. godine ali su prvobitno urađeni radovi, odnosno posipanje tucanikom u dužini od oko četiri kilometara, potpuno propali pa se radovima na putu ponovo pristupilo 2017. godine.

Tada je urađena i nova projektno-tehnička dokumentacija koja je predvidela faze u izgradnji puta ukupne dužine 12,6 kilometara. 

Put omogućava bolju povezanost opština Opovo i Kovačica, što je veoma značajno i za povezivanje sa Beogradom, približavanje autoputu i aerodromu. 

U septembru 2017. započeta je i poslednja faza asfalturanja ovog puta. 
 

Nosilac radova na putu su Opština Opovo, uz podršku Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. 

Vučić je prethodno obišao Dom zdravlja u Opovu gde je istakao da je više nego krajnje vreme da se taj put završi a tom prilikom je najavio i da će se graditi autoput Beograd- Zrenjanin i Zrenjanin Novi Sad.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online